Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου (Videos)

Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου (Videos)
Πηγή: Matti Maasikas Twitter

Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο δήμαρχος Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο. Το BBC, επικαλούμενο πληροφορίες από τις ουκρανικές αρχές, κάνει αναφορά για νεκρούς και τραυματίες, δίχως να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες για τον ακριβή αριθμό τους.

Η πληροφορία για τις εκρήξεις μεταδόθηκε νωρίτερα και από δημοσιογράφους του Associated Press, που έκαναν λόγο για τρεις εκρήξεις στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ουκρανίας.

Οι σειρήνες ήχησαν στις 8 το πρωί (ώρα Ελλάδας) σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, με τις εκρήξεις να σημειώνονται στις 8:15. Αναλυτές κάνουν λόγο για πυραυλικά χτυπήματα.

Ο δήμαρχος Κλίτσκο ανέφερε, σύμφωνα με το AFP ότι το περιστατικό συνέβη στη συνοικία Σεβτσενσκίφσκι. Τα ξημερώματα της Δευτέρας, σημειώθηκαν βομβαρδισμοί και στη Ζαπορίζια, προκαλώντας την καταστροφή πολυώροφης πολυκατοικίας.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: Νέος βομβαρδισμός στη Ζαπορίζια – Αναφορές για τραυματίες

BBC: Νέες εκρήξεις στο Κίεβο

Το BBC μεταδίδει ότι ακούστηκαν νέες εκρήξεις λίγο μετά τις 9:30 (ώρα Ελλάδας) το πρωί της Δευτέρας στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Το βρετανικό δίκτυο σημειώνει ότι πρόκειται για την πιο εκτεταμένη επίθεση από την πλευρά της Ρωσίας από την αρχή των επιχειρήσεων.

BBC: Επιθέσεις σε Λβίβ και Ντνίπρο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, το Κίεβο δεν αποτελεί τη μοναδική ουκρανική πόλη που δέχεται πλήγμα από επίθεση, καθώς υπάρχουν αναφορές για επιθέσεις και σε άλλες πόλεις, όπως η Ντνίπρο, η Ζαπορίζια και η Λβιβ.

Ο κυβερνήτης του Λβιβ, πόλης που βρίσκεται στα σύνορα με την Πολωνία, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για επιθέσεις νωρίς το πρωί της Δευτέρας, συστήνοντας στους πολίτες να παραμείνουν στα καταφύγια. Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχουν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και έλλειψη σήματος στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter