Αναφορές Κούγια σε βάρος των δικαστικών που χειρίστηκαν την υπόθεση Λιγνάδη

Αναφορές Κούγια σε βάρος των δικαστικών που χειρίστηκαν την υπόθεση Λιγνάδη

Το κατώφλι του Αρείου Πάγου πέρασε σήμερα ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας προκειμένου να καταθέσει αναφορές σε βάρος των δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση του προφυλακισμένου σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη.

Σε δηλώσεις του λίγο πριν εισέλθει στο κτίριο του Αρείου Πάγου χαρακτήρισε την υπόθεση πρωτοφανή για τα δικαστικά δρώμενα της Ελλάδας.

«Εγώ βρίσκομαι εδώ γιατί το νόμιμο αντιμετωπίστηκε με συνθήκες λαϊκού δικαστηρίου», ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος.

«Το να καταδικάζεις κάποιον πρόωρα και να περάσει φυλακή έστω και μικρό μέρος της ζωής του είναι το αμέσως χειρότερο για έναν άνθρωπο μετά την ανίατη ασθένεια», επισήμανε ι συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ εξέφρασε την απορία για το πώς δύο «επαρκείς Εισαγγελείς και δύο επαρκείς ανακριτές έπεσαν σε τόσες παραλείψεις και έκαναν τόσο κακή ερμηνεία δικονομικών διατάξεων», επισήμανε.

Παράλληλα, στηλίτευσε τους χειρισμούς των Αρχών σε αντίστοιχες υποθέσεις, επικαλούμενος τις κλήσεις ηθοποιών και προπονητών στην κατάθεση έγγραφων εξηγήσεων, αναφέροντας ότι αυτό δεν έγινε στην περίπτωσή του εντολέα του, παρά εξετάστηκε και διατάχθηκε η σύλληψη.

Ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε επίσης και στις ανακοινώσεις της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων τις οποίες χαρακτήρισε ως ατυχείς.

«Έκαναν μια ανακοίνωση που πραγματικά με ξένισε. Χωρίς να γνωρίζει τη δικογραφία και τις παραλήψεις των εισαγγελέων, η κορυφαία ένωση προβαίνει σε ανακοίνωση που είναι στο πλαίσιο μιας σειράς άτυχων ανακοινώσεων που έχει προκαλέσει κύμα ανασφάλειας σε εμάς που είμαστε κάθε μέρα στα δικαστήρια» σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Κούγιας ξεκαθάρισε ότι τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει στο ΕΣΡ κατ’ εντολήν του Δημήτρη Λιγνάδη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter