Ανάγκα… και τον Μεϊμαράκη πείθοντες

Ανάγκα… και τον Μεϊμαράκη πείθοντες

Να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις που προκάλεσε η προ ημερών ηχηρή παρέμβαση Μεϊμαράκη κατά των επιλογών της ηγεσίας της ΝΔ, επιχείρησαν με τη σημερινή τους, ωριαία σχεδόν, συνάντηση ο νυν και ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ.

Οι «τζάμπα μάγκες» του Μεϊμαράκη, υποχώρησαν στη λογική να δοθεί εικόνα συμπόρευσης μέσα στη ΝΔ , με προφανή στόχο την έξωθεν καλή μαρτυρία και να ενισχυθεί η εντύπωση ενωτικού κλίματος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο πλαίσιο αυτό οι δύο άνδρες εμφανίζονται να συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίο για τη χώρα «να φύγει ο Τσίπρας» και ότι οι εξελίξεις είναι «πολύ σοβαρές» και σε «κρίσιμο σημείο». Η συνάντηση μεταξύ των δύο επιχειρήθηκε τόσο από την πλευρά Μεϊμαράκη όσο και από την πλευρά της Πειραιώς- κατά τις προηγούμενες ημέρες – να ενταχθεί στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που υπάρχει μεταξύ των δύο . «Είναι μια από τις πολλές συναντήσεις που γίνονται» , τονίζει πλέον και η πλευρά Μεϊμαράκη.

Είναι προφανές ότι στη συνάντηση επιχειρήθηκε να βρεθεί , τουλάχιστον στην παρούσα φάση, η χρυσή τομή ανάμεσα στον νυν και τον πρώην Πρόεδρο της ΝΔ , με την ανάδειξη του Μειμαράκη σε ισόβαθμο συνομιλητή του κ. Μητσοτάκη. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πληροφορίες από τις δυο πλευρές εστιάζουν στη συζήτηση που έγινε για την πολιτική κατάσταση στη χώρα, στοχεύοντας έτσι στην ‘αναβάθμιση’ της ηγετικής παρουσίας των κ. Μεϊμαράκη μέσα στο κόμμα, πράγμα το οποίο και ο ίδιος είχε διεκδικήσει με τις τοποθετήσεις του. «Όλα τα μεγάλα θέματα είναι ανοικτά, εθνικά, η διαπραγμάτευση, η αξιολόγηση. Αυτά είναι που μας απασχολούν», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης βγαίνοντας από τη συνάντηση, ενώ απέδωσε σε ..κουτσομπολιά τα περί κόντρας του με τον κ. Μητσοτάκη. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ φέρετε να χαρακτήρισε «αστεία πράγματα» τον προβληματισμό που έχει αναπτυχθεί στη ΝΔ για τον υπουργό εθνικής Άμυνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες πριν από την έναρξη της συνάντησης, ήθελαν τον κ. Μεϊμαράκη αποφασισμένο να θέσει θέμα τόσο για τον τρόπο με τον οποίο είχε αντιμετωπιστεί έως τώρα από την Πειραιώς τη θητεία του στην ηγεσία της ΝΔ όσο και για το ότι η ηγετική ομάδα είχε αφήσει ακάλυπτο το πεδίο , ώστε ορισμένοι μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του περί τζάμπα μαγκιάς να εισηγηθούν ακόμη και διαγραφή του από το κόμμα. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης είχε από την προηγούμενη εβδομάδα δείξει σημεία καλής θέλησης απέναντι στον πρώην πρόεδρο του κόμματος, όταν κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. της ΝΔ είχε υπερασπιστεί τα πεπραγμένα της ηγεσίας Μεϊμαράκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter