Αναγκαστική προσγείωση σε πτήση της Alaska Airlines έπειτα από αποκόλληση παραθύρου στον αέρα

Αναγκαστική προσγείωση σε πτήση της Alaska Airlines έπειτα από αποκόλληση παραθύρου στον αέρα

Μια πτήση της Alaska Airlines που ταξίδευε από το Πόρτλαντ του Όρεγκον προς το Οντάριο της Καλιφόρνια, χρειάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση την Παρασκευή το βράδυ, αφού ένα τμήμα του αεροσκάφους σημείωσε βλάβη και αποκολλήθηκε στον αέρα.

Η πτήση 1282 της Alaska Airlines αναχώρησε από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πόρτλαντ στις 4:52 μ.μ. σύμφωνα με τον δημόσιο ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων FlightAware. Το αεροσκάφος επέστρεψε στο Πόρτλαντ και προσγειώθηκε με ασφάλεια λίγο πριν τις 5:30 μ.μ.

Το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έλαβε το CBS News φάνηκε να δείχνει ότι ένα από τα πάνελ των παραθύρων του συνοδηγού είχε ανατιναχθεί.

Το CBS News σημειώνει ότι το αεροπλάνο, ένα Boeing 737-MAX 9, έχει παραδοθεί πρόσφατα στην αεροπορική εταιρεία.

Αυτός ο τύπος αεροσκάφους είναι εξοπλισμένος με πίσω πόρτα εξόδου κινδύνου, που χρησιμοποιείται κυρίως από διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, και έχει διαμόρφωση καθίσματος που επιτρέπει περισσότερους επιβάτες στο αεροπλάνο. Τα περισσότερα αεροσκάφη των ΗΠΑ δεν χρησιμοποιούν αυτή τη διαμόρφωση και σχεδιάζουν την περιοχή ώστε να εμφανίζεται ένα παράθυρο από το εσωτερικό του αεροσκάφους.

Το αεροσκάφος έφτασε περίπου τα 16.000 πόδια δηλαδή περίπου έξι λεπτά μετά την απογείωση πριν ξεκινήσει την κάθοδό του, σύμφωνα με την FlightAware.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 174 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος. Σε δήλωση της στο CBS News, η Alaska Airlines είπε ότι στην πτήση Νο. 1282 «υπήρξε ένα περιστατικό σήμερα το απόγευμα λίγο μετά την αναχώρηση» και «προσγειώθηκε με ασφάλεια» στο Πόρτλαντ, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας ανέφερε σε δήλωση ότι το πλήρωμα ανέφερε «πρόβλημα πίεσης». Τόσο η FAA όσο και η Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας Μεταφορών δήλωσαν ότι ξεκινούν έρευνες.

Η Boeing δήλωσε ότι διαθέτει μια τεχνική ομάδα για να υποστηρίξει την έρευνα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter