Ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων στο υπουργείο Πολιτισμού για τον κορονοϊό

Ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων στο υπουργείο Πολιτισμού για τον κορονοϊό

Τη λήψη άμεσων μέτρων από την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού για την ανάσχεση εξάπλωσης του κορονοϊού ζητεί σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων Στερεάς και Νήσων του υπουργείου Πολιτισμού.

Οι εργαζόμενοι ζητούν μεταξύ άλλων να «εξεταστεί το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας για το κοινό των Μουσείων της χώρας, να ληφθούν έκτακτα μέτρα καθημερινής απολύμανσης όλων των κοινόχρηστων χώρων» κτλ΄.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Δεδομένης της κατάστασης που διαμορφώνεται στη χώρα με την σταδιακή εξάπλωση του κορονοϊού και τα μέτρα που λαμβάνονται τόσο για την ανάσχεση της εξάπλωσής του όσο και για την προστασία των πολιτών και ειδικά των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ:

1. Να εξετάσει άμεσα την περίπτωση αναστολής λειτουργίας για το κοινό των Μουσείων της χώρας που βρίσκονται στην δικαιοδοσία του Υπουργείου Πολιτισμού (Μουσεία – Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες, μουσεία Εφορειών Αρχαιοτήτων, εποπτευόμενα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ).

2. Να μεριμνήσει για την άμεση επίλυση ζητημάτων υγιεινής και καθαριότητας (επείγουσα πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας, προμήθεια αναγκαίων καθαριστικών και απολυμαντικών υλικών), σε όλους τους επισκέψιμους από το κοινό χώρους καθώς και τους χώρους εργασίας του προσωπικού του ΥΠΠΟΑ.

3. Να λάβει έκτακτα μέτρα καθημερινής απολύμανσης όλων των κοινόχρηστων χώρων ευθύνης του ΥΠΠΟΑ με τα απαραίτητα απολυμαντικά διαλύματα. Να μεριμνήσει για τη λήψη ειδικών μέτρων προστασίας όλων των υπαλλήλων καθαριότητας.

4. Να συνεργαστεί με τους συναρμόδιους φορείς για την άμεση επίλυση του ζητήματος της επιβεβλημένης αποχής από την εργασία εργαζομένων που υπάγονται στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, χωρίς την δική τους οικονομική επιβάρυνση ή την προσμέτρηση των ημερών απουσίας τους σε άλλες κατηγορίες νόμιμων αδειών»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter