Αναγνωστοπούλου για Γλυπτά Παρθενώνα: Να ενημερωθεί η Βουλή για το deal Μητσοτάκη με το Βρετανικό Μουσείο

Αναγνωστοπούλου για Γλυπτά Παρθενώνα: Να ενημερωθεί η Βουλή για το deal Μητσοτάκη με το Βρετανικό Μουσείο

Να ενημερωθεί άμεσα η Βουλή για το μείζον ζήτημα της διεκδίκησης και επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συγκεκριμένα, η Τομεάρχης Πολιτισμού, Σία Αναγνωστοπούλου, τονίζει σχετικά με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού -το οποίο μετά από τρεις μέρες σιωπής επέλεξε να κάνει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να δώσει απαντήσεις – ότι «δεν ήταν η Αξιωματική Αντιπολίτευση που αποκάλυψε ότι στην υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα η κυβέρνηση ακολούθησε την οδό των μυστικών διαβουλεύσεων του πρωθυπουργού και κορυφαίων υπουργών, με τον Τζορτζ Όσμπορν, πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου, αλλά το αποκλειστικό άρθρο στις 3/12 του κυρίου Ανδριτσόπουλου στα ‘’ΝΕΑ’’. Το άρθρο δεν διαψεύσθηκε ποτέ επισήμως, όπως δεν διαψεύστηκε και το σενάριο ίδρυσης παραρτήματος του Βρετανικού Μουσείου στην Αθήνα με τα Γλυπτά (!) που ακολούθησε λίγο αργότερα.

Έκτοτε και ενώ με ένα μπαράζ δημοσιευμάτων σε Bloomberg, Telegraph, Guardian, κ.λπ. περιγράφονται με θολό τρόπο, σημεία μιας συμφωνίας που παραπέμπει σε άκρως επικίνδυνες λύσεις για τα συμφέροντα της χώρας, το ΥΠΠΟΑ τηρεί σιγήν ιχθύος και μόλις εχθές εμφανίζεται με ανακοίνωση για να αντιδράσει μόνο στις αιτιάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «Όμως εμείς, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, δεν λειτουργούμε ούτε παρασκηνιακά, ούτε αντιθεσμικά».

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ζητήσει άμεση σύγκληση της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων στην οποία οφείλει η κυβέρνηση και να ενημερώσει για λόγους διαφάνειας, λογοδοσίας και υποχρέωσης απέναντι στον εθνικό στόχο όλα τα κόμματα της Βουλής, για τους χειρισμούς και τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί μέχρι σήμερα στο μείζον ζήτημα της διεκδίκησης και επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Διαβάστε επίσης: 

Το υπουργείο Πολιτισμού καλύπτει το deal Μητσοτάκη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Αντώναρος για Γλυπτά Παρθενώνα: Η συμφωνία που πάει να υπογράψει ο Μητσοτάκης συνιστά εθνική μειοδοσία

Μυστικό deal Μητσοτάκη με το Βρετανικό Μουσείο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Μυστικά & Documento

04/06/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter