Αναγνωστοπούλου: Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα ώστε ο πολιτισμός να φαντάζει μάταιος και επικίνδυνος

Αναγνωστοπούλου: Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα ώστε ο πολιτισμός να φαντάζει μάταιος και επικίνδυνος

«Συνέλθετε επιτέλους κύριοι Χαρδαλιά και Χρυσοχοίδη, οι «ξεχασμένοι» του Πολιτισμού δεν είναι επικίνδυνοι, απλώς έχουν και αυτοί απαιτήσεις», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, με αφορμή τη σύλληψη πλανόδιας μουσικού στη Ρόδο.

«Πως μετριέται αλήθεια για τις διωκτικές Αρχές, στην κλίμακα του οργανωμένου εγκλήματος ‘’η απείθεια’’ μιας μουσικού που εξασκεί την τέχνη της στους δρόμους της Ρόδου; Προφανώς πολύ ψηλά, γι’ αυτό και τη συνέλαβαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Η προσαγωγή της πλανόδιας μουσικού δείχνει απροκάλυπτα πως η κυβέρνηση είναι απόλυτα αποσυνδεδεμένη από τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι του πολιτισμού, οι εργαζόμενοι σ’ αυτόν, μετά από μια γκρίζα χρονιά «αφωνίας», κουρασμένοι από αδιαφορία και παραμέληση, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να εκφραστούν, διαδίδοντας την τέχνη τους δημόσια, επιδιώκοντας να ακουστούν, να εργαστούν, έστω και μ’ αυτό τον τρόπο.

Αντίθετα η κυβέρνηση κάνει τα πάντα, έτσι ώστε ο πολιτισμός αν δεν παραμένει το ‘’τυφλό’’ σημείο στην οπτική της, να φαντάζει μάταιος και επικίνδυνος, χωρίς κοινωνική αξία και οι εργαζόμενοι σ’ αυτόν να είναι οι ξεχασμένοι παρίες που τολμούν να έχουν και ανάγκες. Σήμερα μάλιστα πέρασαν και σε μια άλλη διάσταση, αυτή της παραβατικότητας», τονίζει χαρακτηριστικά στη δήλωσή της η Σία Αναγνωστοπούλου.

«Πλέον φαίνεται πως η μουσική και οι μουσικοί του δρόμου εντάσσονται στο έγκλημα πόλεων και ίσως αύριο να επικηρύσσονται. Συνέλθετε επιτέλους κύριοι Χαρδαλιά και Χρυσοχοίδη, οι ‘’ξεχασμένοι’’ του Πολιτισμού δεν είναι επικίνδυνοι, απλώς έχουν και αυτοί απαιτήσεις», σημειώνει καταλήγοντας η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter