Αναγνωστοπούλου σε Μενδώνη: Μαύρη σελίδα για τον πολιτισμό η παραίτηση των καθηγητών του Εθνικού Θεάτρου λόγω της αδιαλλαξίας σας

Αναγνωστοπούλου σε Μενδώνη: Μαύρη σελίδα για τον πολιτισμό η παραίτηση των καθηγητών του Εθνικού Θεάτρου λόγω της αδιαλλαξίας σας

Να κάνει ένα βήμα πίσω κάλεσε την υπουργό Πολιτισμού η Σία Αναγνωστοπούλου, αποκαλώντας μαύρη σελίδα για τον πολιτισμό την παραίτηση των καθηγητών του Εθνικού Θεάτρου εξαιτίας της κυβερνητικής αδιαλλαξίας μπροστά στα δίκαια αιτήματα του κόσμου του πολιτισμού.

«Σε ποια άλλη χώρα θα είχαν παραιτηθεί οι καθηγητές του Εθνικού Θεάτρου και δεν θα λεγόταν κουβέντα» είπε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού για τη μετατροπή πέντε μουσείων σε ΝΠΔΔ.

Και πρόσθεσε: «Οι διαρροές σε φίλια Μέσα ότι παραιτούνται εκ του ασφαλούς είναι ακόμα πιο προσβλητική, όχι για τους καθηγητές, αλλά για την πολιτική ηγεσία». Η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε δε πως «ενώνουμε τις φωνές μας με ανθρώπους του πολιτισμού» προκειμένου να αποσυρθούν οι καλλιτεχνικές ειδικότητες από το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα και να αναγνωριστούν ως Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχο αίτημα εξέφρασε και ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Επίσης, η κ. Αναγνωστοπούλου κάλεσε τη Λίνα Μενδώνη να κάνει ένα βήμα πίσω προκειμένου να μη χάσουν οι φοιτητές των δραματικών σχολών και αυτό και το επόμενο εξάμηνο, ενώ δεν παρέλειψε να θυμίσει τον διορισμό του πρωτόδικα καταδικασμένου για δύο βιασμούς, Δημήτρη Λιγνάδη, στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Αναφερόμενη στη χθεσινή μεγάλη διαδήλωση των ανθρώπων του πολιτισμού, επισήμανε πως οι διαδηλωτές «βροντοφώναζαν πως πρέπει να αποσυρθεί αυτό το νομοσχέδιο». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter