Αναγνώστες Guardian: Ήρθε η ώρα να φύγει ο Τζόνσον

Την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου να κηρύξει παράνομη την προσωρινή διακοπή του Κοινοβουλίου από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον χαιρέτισαν οι αναγνώστες της εφημερίδας Guardian.

«Είναι συγκλονιστικό ότι 11 δικαστές πήραν μια ομόφωνη απόφαση, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πόσο επίμαχο και σοβαρό είναι το συγκεκριμένο θέμα. Αυτό που πρέπει να περνά ως μήνυμα είναι ότι πρόκειται για ένα απόλυτα σωστό και αντικειμενικό αποτέλεσμα που βασίστηκε στις αρχές του Συντάγματος πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε η δημοκρατία μας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι δικαστές θα κατηγορηθούν για πολιτική παρέμβαση, αλλά αν ο κόσμος το έβλεπε αντικειμενικά και όχι μέσα από το φίλτρο της παραμονής/εξόδου θα συνειδητοποιούσε ότι οι δικαστές δεν θα μπορούσαν να καταλήξουν σε διαφορετικό αποτέλεσμα», σχολιάζει ένας από τους αναγνώστες.

Ένας άλλος τα λέει πιο γλαφυρά. «Τη στιγμή εκείνη που νομίζεις ότι η χώρα σου μετατρέπεται σε μια σκ****** μπανανία, έρχεται η πανέμορφη βρετανική δικαιοσύνη να σου υπενθυμίσει ότι υπάρχει ακόμη αξιοπρέπεια στους διαδρόμους της εξουσίας. Ωραίες εποχές.»

Κι ένας τρίτος περνά το μήνυμα απλά και συνοπτικά. «Η διακοπή του κοινοβουλίου ήταν παράνομη. Φανταστικά. Ήρθε η ώρα να φύγει ο Τζόνσον. Κρίμα που δεν έχουμε αντιπολίτευση.»

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.