Αναγνωστοπούλου κατά Μενδώνη: Αποσιώπησε την πραγματικότητα στη δημόσια υγεία

Η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου.

Η τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, τοποθετήθηκε με αφορμή τις απαντήσεις που έδωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη στις ερωτήσεις που είχε καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση για την υγεία των εργαζομένων στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου.

«Απευθύναμε ερωτήματα, όχι για να «αδράξουμε την ευκαιρία» -όπως με περισσή αλαζονεία καταγγέλλει η κ. Υπουργός- αλλά στο πλαίσιο των καθηκόντων που επιβάλλει η κοινοβουλευτική και δημοκρατική διαδικασία για ενημέρωση», σημείωσε η Σία Αναγνωστοπούλου, καταλήγοντας ως εξής: 

«Στις Μυκήνες διαστρέβλωσε την πραγματικότητα. Στη δημόσια υγεία αποσιώπησε την πραγματικότητα».

Η δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου

Σήμερα 14.9.2020 και ώρα περίπου 20:15, εδέησε η άφαντη επί μέρες Υπουργός Πολιτισμού να απαντήσει αναλυτικά στις ερωτήσεις μας που αφορούν τη δημόσια υγεία και την υγεία των εργαζομένων στο κεντρικό κτίριο του ΥΠΠΟΑ. Προφανώς η κ. Υπουργός είτε δεν είχε ενημερωθεί, είτε αδιαφόρησε για τις ερωτήσεις που της απευθύναμε δημοσίως, ήδη από τν πρώτη στιγμή της εμφάνισης του πρώτου κρούσματος (Σία Αναγνωστοπούλου 10.9), στη συνέχεια με το δεύτερο κρούσμα (Πάνος Σκουρολιάκος 13.9) και τέλος για το τρίτο κρούσμα (14.9).

Απευθύναμε ερωτήματα, όχι για να «αδράξουμε την ευκαιρία» -όπως με περισσή αλαζονεία καταγγέλλει η κ. Υπουργός- αλλά στο πλαίσιο των καθηκόντων που επιβάλλει η κοινοβουλευτική και δημοκρατική διαδικασία για ενημέρωση. Στις απανωτές ερωτήσεις, το κατά τα άλλα λαλίστατο γραφείο τύπου της Υπουργού, τήρησε σιγήν ιχθύος.

Επειδή το θέμα αφορά τη δημόσια υγεία, πρόθεσή μας δεν ήταν να τρομοκρατήσουμε τον κόσμο αλλά να πιέσουμε την Υπουργό να ενημερώσει, ως οφείλει, τους εργαζόμενους, τους πολίτες που συναλλάσσονται με το υπουργείο και βεβαίως τα πολιτικά κόμματα. Μετά την Τρίτη ερώτησή μας που αφορά το τρίτο κρούσμα, αποφάσισε η κ. Υπουργός να μας απαντήσει με πολιτικό θράσος και πολιτική αλαζονεία.

Στις Μυκήνες διαστρέβλωσε την πραγματικότητα.

Στη δημόσια υγεία αποσιώπησε την πραγματικότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.