Αναγνωστοπούλου – Σκουρολιάκος: Άνευ προηγουμένου ο αυταρχισμός Στήλιου

Αναγνωστοπούλου – Σκουρολιάκος: Άνευ προηγουμένου ο αυταρχισμός Στήλιου

Την αυταρχική συμπεριφορά του προέδρου της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, Γιώργου Στήλιου, στηλιτεύουν με ανακοινώσεις τους οι τομεάρχες Πολιτισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σία Αναγνωστοπούλου και Πάνος Σκουρολιάκος.

Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την ανεπίτρεπτη, αντικοινοβουλευτική και τιμωρητική συμπεριφορά του Γ. Στήλιου, ο οποίος αφαίρεσε ετσιθελικά το λόγο από τον Π. Σκουρολιάκο και τον ενέγραψε τελευταίο στον κατάλογο των ομιλητών κατά τη συνεδρίαση της εν λόγω Επιτροπής.

«Άνευ προηγουμένου η αυταρχική πρακτική»

«Καταγγέλλουμε στη σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, την αυταρχική συμπεριφορά του Προέδρου της Επιτροπής κ. Στύλιου, ο οποίος σε μία άνευ προηγουμένου αυταρχικής πρακτικής, αφαίρεσε το λόγο από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρολιάκο , στη συνέχεια τον έβγαλε από τη σειρά που ήταν εγγεγραμμένος και τιμωρητικά τον παρέπεμψε στο τέλος του καταλόγου των ομιλητών» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η κ. Αναγνωστοπούλου και προσθέτει:

«Αυτή η συμπεριφορά του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων δεν αποτελεί εξαίρεση. Σε κάθε ευκαιρία παρεμβαίνει, διακόπτει βουλευτές, τοποθετείται επί της ουσίας της συζήτησης και διορθώνει τα λόγια βουλευτών».

Να προστεθεί ότι ο Γ. Στήλιος αποφάσισε και διέταξε να αφαιρεθούν από τα πρακτικά της Επιτροπής αποσπάσματα από την τοποθέτηση της τομεάρχη Πολιτισμού επειδή… άσκησε κριτική στην Λίνα Μενδώνη.

«Οι αυθαιρεσίες είναι πολλές»

Από την πλευρά του, ο Π. Σκουτολιάκος δήλωσε: «Καταγγέλλω την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Γεωργίου Στύλιου, ο οποίος μου αφαίρεσε τον λόγο στην συνεδρίαση της Επιτροπής κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής.

Συμπλήρωσε δε ότι οι αυθαιρεσίες του Προέδρου της Επιτροπής είναι πολλές από την αρχή της κοινοβουλευτικής περιόδου και δεν μπορούν πλέον να γίνονται αποδεκτές.

Δεκτές επί της αρχής οι τροπολογίες

Εντύπωση προκάλεσε ότι η υπουργός Πολιτισμού, αναγνωρίζοντας εμμέσως το έλλειμμα στήριξης των ανθρώπων του Πολιτισμού, έκανε «αποδεκτές κατ΄ αρχήν» τις τροπολογίες που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των καλλιτεχνών και το άνοιγμα των δανειστικών βιβλιοθηκών.

Διαβάστε σχετικά: Τροπολογίες ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη καλλιτεχνών και το άνοιγμα δανειστικών βιβλιοθηκών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter