Αναγόρευση του Γενικού Διευθυντή του ΠΟΥ σε Επίτιμο Διδάκτορα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Αναγόρευση του Γενικού Διευθυντή του ΠΟΥ σε Επίτιμο Διδάκτορα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (ΠΛ) ανακοινώνει ότι ο Δρ. Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), θα αναγορευθεί σε επίτιμο διδάκτορα κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης της Ιατρικής Σχολής, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου 2024.

Ο Δρ. Γκεμπρεγέσους, ο οποίος εκλέχθηκε το 2017 για να ηγηθεί του ΠΟΥ, έχει διατελέσει Υπουργός Υγείας (2005–2012) και Υπουργός Εξωτερικών (2012-2016) της Αιθιοπίας. Μετά την εκλογή του, δεσμεύθηκε να ενισχύσει τον ΠΟΥ ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του 21ου αιώνα, να ανήκει εξίσου σε όλους, να διοικείται αποτελεσματικά και να διαθέτει επαρκείς πόρους.

Από τον Ιούλιο του 2017, ο Δρ. Γκεμπρεγέσους ηγείται του πιο φιλόδοξου και ολοκληρωμένου προγράμματος οργανωτικής αλλαγής στην ιστορία του ΠΟΥ. Στόχος του είναι ο οργανισμός να είναι απόλυτα ικανός να εκπληρώνει τον κεντρικό του ρόλο στο παγκόσμιο σύστημα υγείας, προσαρμοζόμενος στις ταχύτατες αλλαγές του κόσμου.

Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματά του είναι ο ρόλος του ΠΟΥ κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19. Το 2020, ο Δρ. Γκεμπρεγέσους συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού TIME για τις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως.

Εκτός από την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα, ο Δρ. Γκεμπρεγέσους θα εκφωνήσει την κύρια ομιλία προς τους απόφοιτους της Ιατρικής Σχολής του ΠΛ, μοιραζόμενος το όραμα και τις εμπειρίες του, που αναμένεται να εμπνεύσουν τους νέους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα.

Η τελετή αποφοίτησης θα μεταδοθεί ζωντανά από τις ιστοσελίδες του ΠΟΥ και της Ιατρικής Σχολής του ΠΛ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter