Αναίσθητοι χωρίς αναισθητικό

Αναίσθητοι χωρίς αναισθητικό

Οταν κάποιος, μειράκιον ακόμη, έχει υπάρξει πνευματικό παιδί του Παττακού, ένας άλλος έχει λάβει την «ευλογία» του φυλακισμένου δικτάτορα Παπαδόπουλου να ηγηθεί της νεολαίας της ΕΠΕΝ ως εντολοδόχος και ένας τρίτος έχει τη «θεία τύχη» να είναι το βιολογικό ου μην αλλά και ιδεολογικό παιδί του –θεωρητικού του εθνικισμού, του ναζισμού και της άκρας Δεξιάς στην Ελλάδα– Κωνσταντίνου Πλεύρη και συμβαίνει οι τρεις τους να είναι πρωτοκλασάτοι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν το λες και τυχαίο.

Καθείς επιλέγει –στο μέτρο που περνάει από το χέρι του– το περιβάλλον μέσα στο οποίο θέλει να ζήσει, να εργαστεί και να κοινωνικοποιηθεί, πολύ περισσότερο αν είναι ο εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος έχει την ευθύνη και το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα της επιλογής των υπουργών του, όπως επίσης το δικαίωμα να τους διατηρεί ή να τους αλλάζει.

Επειδή επικεφαλής αυτής της κυβέρνησης είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γίνεται εμφανές ότι αδυνατεί να ασκήσει αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα του.

Για την αγορά ωστόσο των Rafale, για την οποία επιβάλλεται (όπως σε κάθε περίπτωση που κυβέρνηση επιλέγει εξοπλιστικό πρόγραμμα) να έχει προηγουμένως δεχτεί τεκμηριωμένη εισήγηση από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ώστε να υπηρετείται το αμυντικό δόγμα της χώρας, όπως επίσης και να έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι υπουργοί για να γίνει η δέσμευση του σχετικού κονδυλίου του προϋπολογισμού που θα χρηματοδοτήσει την αγορά, δεν ρωτήθηκε κανείς.

Επειδή επικεφαλής αυτής της κυβέρνησης είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γίνεται εμφανές ότι θεωρεί πως δεν υπόκειται σε τέτοιους περιορισμούς.

Και μόνο η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση αρκεί για να καταγραφεί η κυβέρνηση ως ακραία και ανάλγητη, αφού πολιτεύεται «αιματηρά» και χωρίς αναισθητικό, προκρίνοντας τη συμφέρουσα ευθανασία αντί για την ανώφελη σωτηρία.

Αδωνης Γεωργιάδης: «Η Αριστερά διαδίδει σκόπιμα τον ιό για να κρατήσει η καραντίνα».

Ακης Σκέρτσος: «Δεν μπορούμε μέσα σε ένα χρόνο –και δεν υπάρχει λόγος– να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας».

Γιώργος Γεραπετρίτης: «Οι αστυνομικοί, σε αντίθεση με τους υγειονομικούς, πρέπει να βρίσκονται στις επάλξεις ακόμη και ανεμβολίαστοι».

Θανάσης Πλεύρης: «Μέχρι τις 31 Μαρτίου δεν θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Συνεπώς όσοι θέλουν να είναι στο ΕΣΥ καλούνται να πάρουν μια απόφαση αν θα εμβολιαστούν ή δεν εμβολιαστούν και θα θέσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους εκτός του ΕΣΥ».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ναι, το 2021 είχαμε 16.000 νεκρούς, όμως ταυτόχρονα σώσαμε τον τουρισμό και είχαμε και ανάπτυξη».

Σχόλιο πολίτη στο βίντεο του πρωθυπουργού με τίτλο «Ερχονται» (τα Rafale):

«Οσοι είστε σε κηδείες, σε νοσοκομεία σε διαδρόμους, σε σχολεία με ανοιχτά παράθυρα, όπου ξεπαγιάζουν παιδιά, σε παγωμένα χωρίς θέρμανση σπίτια, μπροστά σε άδεια ψυγεία, σηκώστε το κεφάλι ψηλά, και όλα καλά».

ΥΓ.: Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι απεγκλωβίστηκαν από τα χιόνια και οι τελευταίοι οδηγοί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter