Αναίσχυντος Μηταράκης μπροστά στη ζωή και τον θάνατο των προσφύγων

Αναίσχυντος Μηταράκης μπροστά στη ζωή και τον θάνατο των προσφύγων

Το πρώτο φως της μέρας αποκάλυψε τα άψυχα κορμία επτά προσφύγων στο ακρογιάλι της Λέσβου. Ανάμεσα στα σώματα που ξέβρασε η θάλασσα βρισκόταν και εκείνο ενός μικρού παιδιού. Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης εκφράζοντας (προφανώς) την επιφανειακότητα της κυβέρνησης ως προς τη διαχείριση του προσφυγικού, ανέβασε πριν λίγη ώρα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter την φωτογραφία του νεκρού παιδιού. Όταν από τα οργισμένα σχόλια αντιλήφθηκε πως η δημοσίευση της φωτογραφίας συνιστά σκύλευση του αποθανόντος την απέσυρε αντικαθιστώντας με ένα θολωμένο αντίγραφό της. Ο κύριος Μηταράκης φαίνεται να εκφράζει μια πολιτική στάση αδιαφορίας τόσο προς την ζωή όσο και προς τον θάνατο των προσφύγων στην χώρα μας.

Λίγη ώρα μάλιστα, πριν το εν λόγω tweet είχε προβεί σε ένα άλλο, στο οποίο αναφερόμενος στον Ρωσο-ουκρανικό πόλεμο έκανε λόγο για «πραγματικούς» πρόσφυγες (σσ Ουκρανούς), προχωρώντας σε μια αβάσιμη αξιολογική διάκριση. Πώς μπορεί κανείς να αξιολογήσει το ποσοστό της ανθρώπινης οδύνης; Πως είναι δυνατόν ο σπαραγμός να διαφέρει ανάλογα με την περιοχή στην οποία εντοπίζεται;

Οι δηλώσεις του κυρίου Μηταράκη δεν προκαλούν έκπληξη καθώς αντανακλούν στην ευρύτερη κυβερνητική στάση. Εκείνη που  παρουσιάζει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ως ευκαιρίες έξυπνης επιχειρηματικότητας για τον ντόπιο πληθυσμό την στιγμή που κλείνει τα μάτια της στις διαδηλώσεις (23/03) των κατοίκων που ξεχήθηκαν στους δρόμους της Λέσβου και της Χίου φωνάζοντας «Ούτε στον Θόλο, ούτε πουθενά! Στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είναι τα νησιά».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter