Αναίτιες προσαγωγές, ξύλο και χημικά ακόμα και μέσα στο μετρό Πανόρμου μετά την πορεία φοιτητών

Αναίτιες προσαγωγές, ξύλο και χημικά ακόμα και μέσα στο μετρό Πανόρμου μετά την πορεία φοιτητών

Πορεία με κατεύθυνση τη ΓΑΔΑ πραγματοποίησαν νωρίτερα φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι για το περιστατικό με τον αστυνομικό που τράβηξε όπλο μέσα στο πανεπιστήμιο της ΑΣΟΕΕ

Έξω από την ΑΣΟΕΕ συγκεντρώθηκαν νωρίτερα εκατοντάδες φοιτητές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική αυθαιρεσία, μετά και το περιστατικό με τον αστυνομικό που τράβηξε όπλο μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου, στρέφοντάς το μάλιστα προς τον κόσμο.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία από την οδό Πατησίων και τη λεωφόρο Αλεξάνδρας με στόχο να φτάσουν μέχρι το κτίριο της ΓΑΔΑ.

Όταν η πορεία έφευγε από τη ΓΑΔΑ, άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε ακαταλόγιστη ρίψη χημικών και κρότου λάμψης στους διαδηλωτές, αφού προηγήθηκαν μικρής έντασης και διάρκειας επεισόδια.

Στη συνέχεια, μάλιστα, δε δίστασαν να επιτεθούν μαζικά με χημικά στον κόσμο της πορείας, ο οποίος διαλύθηκε προς τρεις κατευθύνσεις.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιδεικνύοντας υπερβάλλοντα ζήλο κυνήγησαν όσους διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την περιοχή της Πανόρμου, με αποτέλεσμα η γύρω περιοχή να πνιγεί στα χημικά. Χημικά έπεσαν ακόμα και μέσα στο μετρό.

Παράλληλα, δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε μαζικές προσαγωγές κόσμου που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην περιοχή.

Όπως καταγγέλλει η δημοσιογράφος Ελευθερία Κουμάντου, περίπου 200 άτομα εγκλωβίστηκαν μέσα στο μετρό ενώ δόθηκε εντολή οι συρμοί να μην σταματούν έτσι ώστε οι φοιτητές να αναγκαστούν να βγουν και πάλι στον δρόμο.

«Μια ομάδα ΔΕΛΤΑ έτρεξε με ταχύτητα προς την είσοδο του μετρό πέταξαν κάτω τις μηχανές και κατέβηκαν με τα γκλομπ στα χέρια τις σκάλες. Όταν ο επικεφαλής τους τους φώναζε να έρθουν επάνω δεν υπάκουσαν και μετά άρχιζε να τους φωνάζει ότι δεν θα ξαναπερασουν ποτέ μπροστά του πριν από αυτόν. Ένας από την ομάδα όταν ανέβηκε τη σκάλα χτυπούσε με δύναμη και πολλά νεύρα το γκλομπ του στο δέντρο που ήταν δίπλα στη στάση των λεωφορείων», γράφει η δημοσιογράφος του 9 84 στο Facebook και καταγγέλλει πως οι άνδρες των ΜΑΤ αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία της διμοιρίας τους όταν τους ζητήθηκε.

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Όταν τελείωνε η πορεία από την ΑΣΟΕΕ προς τη ΓΑΔΑ και είχε περάσει την Ασφαλεια 4-5 άτομα πέταξαν πέτρες προς τα ΜΑΤ.

Σχεδόν αυτόματα άρχισε κυνηγητό στην Πανορμου που έφτασε έως το σταθμό του μετρό. Και μηχανές της ομάδας ΔΕΛΤΑ έπεφταν πάνω στον κόσμο για να τον διαλύσουν. Με ταχύτητά. Ο κόσμος είχε βγει από τα μαγαζιά στην Πανορμου και φώναζε στους αστυνομικούς.

Περίπου 200 άτομα εγκλωβίστηκαν στο σταθμό.

Μια ομάδα ΔΕΛΤΑ έτρεξε με ταχύτητα προς την είσοδο του μετρό πέταξαν κάτω τις μηχανές και κατέβηκαν με τα γκλομπ στα χέρια τις σκάλες. Όταν ο επικεφαλής τους τους φώναζε να έρθουν επάνω δεν υπάκουσαν και μετά άρχιζε να τους φωνάζει ότι δεν θα ξαναπερασουν ποτέ μπροστά του πριν από αυτόν. Ένας από την ομάδα όταν ανέβηκε τη σκάλα χτυπούσε με δύναμη και πολλά νεύρα το γκλομπ του στο δέντρο που ήταν δίπλα στη στάση των λεωφορείων.

Στη συνέχεια δόθηκε εντολή να μην σταματούν οι συρμοί ώστε να αναγκαστούν οι φοιτητές να βγουν. Σε όλες τις εξόδους είχε ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ. Όπως και σε όλη τη. Πανόρμου. Κόσμος φώναζε στους φοιτητές να μην ανέβουν ακόμη γιατί είχε αστυνομία.

Οι συνάδελφοι φωτορεπόρτερ που ήταν από την αρχη μου είπαν ότι η στάση της αστυνομίας ήταν προκλητική και προς τους διαδηλωτές και προς τους συναδέλφους. Στα μισά της Πανόρμου ήμασταν μπροστά σε μια προσαγωγή. Έρχεται μια διμοιρία προς το μέρος μας και αρχίζουν να μας φωνάζουν: “μην δούμε πρόσωπα συναδέλφων στη δημοσιότητα θα γίνει χαμός!”

Γυρίσουν και ρωτούν μια κοπέλα από πού είσαι εσύ; Από το cnn Greece αανταβη συναδελφος. Και μετά ρώτησε εμένα. Από τον 9.84. και τον ρώτησα και εγώ από ποια διμοιρία ειναι. Με παρέπεμψε να ρωτήσω το κέντρο επιχειρήσεων για το ποια είναι η διμοιρία του…

Αν θυμάμαι καλά το υπουργείο είχε πει ότι πλέον οι διμοιρίες θα έχουν στοιχεία και είναι υποχρεωμένοι να μας τα δίνουν. Τι όχι;»

https://www.facebook.com/eleftheria.koumandou/posts/10157043575932544

Κάτοικος της οδού Πανόρμου, που μίλησε στο news24/7 όπου έγιναν οι προσαγωγές είπε χαρακτηριστικά: «Αναίτια συνέλαβαν κόσμο που πήγαινε σε άλλη κατεύθυνση από την πορεία, με μόνη αιτία το γεγονός ότι φορούσαν μαύρα. Τους πέρασαν χειροπέδες και τους πήγαν στη ΓΑΔΑ».

Πηγή: koutipandoras.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter