Μετά τις αντιδράσεις

Ανακάλεσε το πανεπιστήμιο δυτ. Μακεδονίας την απόφαση για δωρεάν μεταπτυχιακά στα παιδιά των καθηγητών

Ανακάλεσε το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας την απόφαση για δωρεάν μεταπτυχιακά στα παιδιά των καθηγητών του Ιδρύματος, μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη συνεδρίασή της αριθμ. 42/14-9-2017, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που δημιουργήθηκε και προκειμένου να προστατεύσει το κύρος του Ιδρύματος, αποφασίζει ομόφωνα να ανακαλέσει την υπ’ αριθμ. 39/26-7-2017 απόφασή της που αφορά στη χωρίς δίδακτρα συμμετοχή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο ‘’Δίγλωσση Εδική Αγωγή και Εκπαίδευση’’».

Σε σχετική καταγγελία ο ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας έκανε λόγο για απόφαση που «ενισχύουν την κοινωνική ανισότητα και εγείρουν αυτοματισμούς, δεν έχουν θέση στο Πανεπιστήμιο του 21ου αιώνα», ενώ η απόφαση «προσβάλλει το δημόσιο αίσθημα, δημιουργεί έλλειμμα δημοκρατίας και μας πισωγυρίζει στις εποχές της ‘’εύνοιας ημετέρων’’ και της ‘’οικογενειοκρατίας’’».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.