Ανακαλούνται οι άδειες των Πυροσβεστών, ενώ η Ελλάδα καίγεται τρεις μέρες

Ανακαλούνται οι άδειες των Πυροσβεστών, ενώ η Ελλάδα καίγεται τρεις μέρες

Εντολή ανάκλησης των αδειών των Πυροσβεστών έδωσε την Πέμπτη 5 Αυγούστου ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης και ενώ η χώρα καίγεται εδώ και τρεις μέρες.

Χρειάστηκε δηλαδή να περάσουν τρία ολόκληρα 24ωρα και να καούν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους και κατοικιών για να αντιληφθεί η ηγεσία της Πυροσβεστικής πως είναι επιτακτικό να ριχτεί το σύνολο των Πυροσβεστικών δυνάμεων στην μάχη της κατάσβεσης.

«…Ανακαλούμε από τη λήψη της παρούσης μέχρι νεωτέρας τις χορηγηθείσες κανονικές και βραχείες άδειες όλου του ενστόλου προσωπικού (Πυροσβεστικό Προσωπικό, Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, Εποχικό Προσωπικό) για το σύνολο των υπηρεσιών της Επικράτειας, προς αντιμετώπιση των εξαιρετικών και έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών…» επισημαίνεται στο σχετικό έγγραφο του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής που φέρει την υπογραφή του αρχηγού του ΠΣ, Στέφανου Κολοκούρη.

Πρόκειται για έναν από τους αξιωματικούς ο οποίος αναβαθμίστηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς ο από αντιπύραρχος το 2018 πήρε δύο βαθμούς και έγινε αντιστράτηγος το 2019 και στη συνέχεια αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο νυν αρχηγός είναι μεταξύ των αξιωματικών της Πυροσβεστικής για τους οποίους ο ανακριτής είχε ζητήσει τη συμπληρωματική τους δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με τρία διαδοχικά αιτήματα, ωστόσο οι εισαγγελείς τα απέρριψαν.

Σημειώνεται πως ανακριτής Θανέσης Μαρνέρης είχε επιβάλλει στον σημερινό αρχηγό της Πυροσβεστικής εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ μετά την απολογία του αναφορικά με την τραγωδία στο Μάτι.

Διαβάστε επίσης:

Μάτι: Η κατάθεση του νυν αρχηγού της Πυροσβεστικής που επιβεβαιώνει τις ευθύνες των αξιωματικών

Τραγωδία στο Μάτι: Εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ από τον ανακριτή στον νυν αρχηγό της Πυροσβεστικής

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter