Ανακαλούνται οι άδειες των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Αυξάνονται τα δρομολόγια

Ανακαλούνται οι άδειες των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Αυξάνονται τα δρομολόγια

Οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιριών ανακαλούν τις άδειες των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έτσι ώστε να μην δημιουργείται συνωστισμός λόγω του θερινού ωραρίου εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών επισημαίνει, μετά από τόσες μέρες που παρατηρείται η μεγάλη προσέλευση του κοινού στα ΜΜΕ δημιουργώντας φαινόμενα συνωστισμού και μετατρέποντάς τα σε υγειονομικές βόμβες, ότι «οι εικόνες των τελευταίων ημερών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μaς προβληματίζουν όλους και τα παράπονα πολιτών είναι δικαιολογημένα».

Η ανακοίνωση του υπουργείου

«Οι εικόνες των τελευταίων ημερών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μάς προβληματίζουν όλους και τα παράπονα πολιτών είναι δικαιολογημένα. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής είναι σε συνεχή συνεργασία με τις διοικήσεις των αρμόδιων φορέων και τους έχει ζητήσει να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για να συντομεύσουν κατά πολύ οι χρονοαποστάσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση τα άμεσα μέτρα που ελήφθησαν είναι τα εξής: 

Από το βράδυ της Πέμπτης ξεκίνησε ήδη ανάκληση αδειών του προσωπικού. Οι άδειες σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ θα περιοριστούν στο 20% κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου. Οι φορείς θα εκτελούν από αύριο ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες στους συρμούς, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ και να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η μετακίνηση του επιβατικού κοινού. 

Την Παρασκευή, ο ΟΑΣΑ θα εκδώσει ανακοίνωση με τις νέες χρονοαποστάσεις που θα ισχύουν για τον Αύγουστο. Σημειώνεται πάντως ότι παρά τις δυσκολίες, οι θερινές άδειες κινούνται ήδη στο μισό της περσινής περιόδου και οι συχνότητες πέραν των όποιων μεμονωμένων περιστατικών είναι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σταθερά βελτιωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους για την προσπάθεια που καθημερινά καταβάλουν και το επιβατικό κοινό για την υπομονή που δείχνει. Ζητούμε την κατανόηση όλων για την ταλαιπωρία. Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζουμε ότι πρέπει πάντα να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης –ιδίως η χρήση μάσκας– και οι οδηγίες των ειδικών. Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί και όλοι πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

29/09/2022, 13:12
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter