Ανακάλυψαν την ακρίβεια

Ανακάλυψαν την ακρίβεια

Τα πάντα κατόπιν εορτής για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και ως εκ τούτου η αποτυχία είναι εξασφαλισμένη.

Μετά το περίφημο «μπήκαμε στο τελευταίο μίλι» στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού του ανέμελου Κυριάκου Μητσοτάκη τον Φεβρουάριο του 2021 που από τότε έχουμε πάνω από 15.000 νεκρούς, ήρθε η ώρα της ακρίβειας να είναι αόρατη για τους «άριστους» της κυβέρνησης.

Και ο «άριστος των αρίστων» υπουργός υπανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης μέχρι πριν από λίγες ημέρες αρνείτο ότι υπάρχει.

Ένα κύμα ακρίβειας που οι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι στα βασικά προϊόντα μέχρι τέλος του μήνα θα φτάσει το 10%. Με τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθεί την Πέμπτη να αναμένεται ότι θα κινηθεί στο 5% ενώ θα φτάσει το 6% τον Ιανουάριο.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ανέμελη όπως και ο πρωθυπουργός, εκτιμούσε ότι ήταν παροδικό το κύμα των ανατιμήσεων και μετά τις γιορτές οι τιμές θα έπεφταν. Για τον λόγο αυτό οι ευχές για πτώση των τιμών έπεφταν βροχή, καθώς ουδείς βέβαια περνάει από κάποιο σούπερ μάρκετ για να ψωνίσει, εκτός από τον Αδωνη που περνάει για να βγάλει φωτογραφίες.

Ετσι οι εκτιμήσεις των «άριστων» οικονομολόγων που πέφτουν πάντα έξω και αυτή τη φορά δεν επιβεβαιώθηκαν.

Οι πληροφορίες για το σφοδρό κύμα ανατιμήσεων που κτυπάει την ελληνική οικονομία έφτασαν και στα αυτιά του Κυριάκου και του Αδωνη. Και μάλλον πρέπει να τους ταρακούνησαν για τα καλά, καθώς τα παπαγαλάκια τους στα καλοπληρωμένα Μέσα Ενημέρωσης αμέσως κελάηδησαν για μέτρα φορολογικών ελαφρύνσεων που εξετάζονται.

Μάλιστα ο Αδωνης ασμένως κάνει λόγο για μείωση του ΦΠΑ σε διάφορα προϊόντα χωρίς βέβαια να τα κατονομάζει.

Η ακρίβεια είναι ήδη εδώ και αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει γιατί δεν της το επιτρέπουν οι φίλοι της μεγαλοεπιχειρηματίες. Λύση οι «άριστοι» που παίζουν τους υπουργούς δεν μπορούν να δώσουν.

Την ακρίβεια δεν τη γλυτώνουν οι έλληνες πολίτες. Το ζήτημα είναι να συνειδητοποιήσουν ότι με την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρόκειται να δουν καλύτερες μέρες.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter