Ανακαταμέτρηση ψήφων στη Φλόριντα για την εκλογή νέου κυβερνήτη

Ανακαταμέτρηση ψήφων στη Φλόριντα για την εκλογή νέου κυβερνήτη

Η Φλόριντα αποφάσισε σήμερα να προχωρήσει στην ανακαταμέτρηση των ψήφων για την εκλογή του κυβερνήτη της πολιτείας και ενός γερουσιαστή, καθώς η διαφορά μεταξύ των επικρατέστερων υποψηφίων στις δύο αναμετρήσεις περιορίζεται σε λίγες χιλιάδες ψήφους.

Τα αποτελέσματα της νέας καταμέτρησης, για την οποία έδωσε εντολή ο Κεν Ντέτζνερ, ο αρμόδιος υπουργός της τοπικής κυβέρνησης της Φλόριντας, θα διαβιβαστούν στις αρχές της πολιτείας το αργότερο έως την Πέμπτη στις 22.00 ώρα Ελλάδας.

Σχετικά με την εκλογή του κυβερνήτη, τα ανεπίσημα αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα δείχνουν ότι ο Ρεπουμπλικανός Ρον Ντεσάντις, τον οποίο στήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ, προηγείται του Δημοκρατικού υποψηφίου Άντριου Γκίλουμ με μόλις 33.684 ψήφους εκ των περισσότερων από 8,2 εκατομμυρίων ψηφοδελτίων, ήτοι με ποσοστό 0,41%.

Η κούρσα μεταξύ του Δημοκρατικού γερουσιαστή Μπιλ Νέλσον και του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Ρικ Σκοτ, του απερχόμενου κυβερνήτη, είναι ακόμη πιο αμφίρροπη: το προβάδισμα του Σκοτ είναι μόλις 12.562 ψήφοι, ήτοι μια διαφορά 0,15% (50,07% έναντι 49,92%).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter