Ανακατατάξεις στους Τομείς Πολιτικής του ΚΙΝΑΛ για να …χωράνε όλοι – Από 28 αυξάνονται σε 37

Ανακατατάξεις στους Τομείς Πολιτικής του ΚΙΝΑΛ για να …χωράνε όλοι – Από 28 αυξάνονται σε 37

Άνοιγμα προς όλες τις εσωκομματικές “πτέρυγες” του Κινήματος Αλλαγής επιχειρεί η Χαριλάου Τρικούπη, με νέο οργανωτικό σχήμα στους τομείς πολιτικής του κόμματος, αλλά φαίνεται να υπάρχουν και …απώλειες. Με το νέο οργανωτικό σχήμα, επέρχονται ανακατατάξεις και αναδομούνται εσωτερικά οι τομείς για τη χάραξη πολιτικής.

Ορισμένοι πάντως από τους γραμματείς που αναλαμβάνουν επικεφαλής αλλά αρκετά από τα περίπου 1300 στελέχη που συμμετέχουν είναι από τους ασκούντες κριτική προς την ηγεσία. Ομως, αν και είναι μεγαλύτερο από πριν το σχήμα, (αυξάνονται κατά επτά οι τομείς, από εικοσιοκτώ γίνονται τριανταεπτά), λείπουν από τομείς ευθύνης σημαντικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, τα οποία είχαν μέχρι τώρα ρόλο στις κομματικές διαδικασίες από θέσεις επιτελικές των τομέων.

Είναι ενδεικτικό μεταξύ άλλων ότι δεν μετέχει ο πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης ο οποίος υπήρξε από τους στενούς συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου και ήταν μέχρι πρότινος γραμματέας του Τομέα Δημοσιονομικής Πολιτικής. Πάντως, την ίδια ώρα, μεταξύ άλλων, αναλαμβάνει θέση γραμματέα στον Τομέα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ο Γιώργος Πεταλωτής, πρώην υπουργός και εκ των λεγομένων «παπανδρεϊκών». Παράλληλα, χωρίς ηχηρά ονόματα, αλλά με συμμετοχή στελεχών και μελών βάσης δίνει το «παρών» και η…πτέρυγα Ανδρουλάκη- ο ευρωβουλευτής κρατά τις γέφυρες επικοινωνίας, παρά τις διαφωνίες του, με την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, επιλέγοντας να έχει ρόλο ενοποιητικό προ τη βάση. Επίσης, γραμματέας Τομέα Πολιτισμού αναλαμβάνει ο ηθοποιός και πρώην βουλευτής του Ποταμιού (αποχώρησε το 2016) ο οποίος είχε κατέλθει υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής στη Β’ Πειραιά…

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά δίνει αρμοδιότητες σε πάμπολλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και μέλη του Κινήματος Αλλαγής, φιλοδοξώντας να σταματήσει η εσωστρέφεια και οι γκρίνιες. Οι Τομείς αναλαμβάνουν την προγραμματική επεξεργασία των θέσεων του κόμματος και τις διαμορφώνουν το πλαίσιο καθημερινής δράσης για τα πολιτικά ζητήματα που ανακύπτουν. Όπως επισημαίνουν από το ηγετικό επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη θα αξιοποιηθούν και άλλα στελέχη που θα ήθελαν να εισφέρουν στην προσπάθεια πολιτικής ανέλιξης του Κινήματος Αλλαγής. Μάλιστα, εξηγούν ότι για τη συγκρότηση των Τομέων Πολιτικής, «αξιοποιήθηκαν ιδιαίτερα οι αυτοπροτάσεις των στελεχών, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στην ανοιχτή πλατφόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στους Τομείς». Η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή για όλα τα στελέχη και μέλη του Κινήματος Αλλαγής.

Ως γραμματείς αναλαμβάνουν στον τομέα υγείας ο Κώστας Μπαργιώτας, Οικονομικών ο Γιάννης Κουτσούκος , Δικαιοσύνης ο Χρήστος Κακλαμάνης, Ενέργειας Χάρης Δούκας , Αθλητισμού ο Θανάσης Ζαννιάς , Περιβάλλοντος ο Γιώργος Αποστολόπουλος , Ναυτιλίας Δημήτρης Διαμαντίδης, Εργασίας Χρήστος Μέγας, Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, Παιδείας Νίκος Τσούλιας, Αυτοδιοίκησης Κώστας Πανταζής, Αμυνας Θωμάς Χατζηαθανασίου, Αγροτικής ανάπτυξης Μιχάλης Τζελέπης, Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης και Δημοσίων Υποδομών Ασπα Γοσποδίνη.

Τον Τομέα Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, τον τομέα Δημόσιας Διοίκησης Εφη Στεφοπούλου , Πολιτισμού ο Νίκος Ορφανός , Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο Απόστολος Πόντας, τομέα Μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας ο Στέφανος Κομνηνός , Καινοτομίας_Ερευνας και Τεχνολογίας ο Γιάννης Ράπτης , τομέα ψηφιακής πολιτικής ο Νίκος Ανδρουλάκης , προστασίας του Πολίτη ο Μαρίνος Σκανδάμης, κοινωνικής Ενταξης και συνοχής (Πρόνοιας) η Εφη Μπέκου και Τομέα Θεσμών ο Νίκος Κανελλόπουλος.

Τον τομέα Ευρωπαϊκών υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής αναλαμβάνει ως γραμματέας ο Γιάννης Δάλμας, Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ο Γιώργος Πεταλωτής , Απόδημου Ελληνισμού η Κατερίνα Αυξεντίου , Μεταναστευτικής Πολιτικής ο Βασίλης Χρονόπουλος, Νησιωτικής Πολιτικής η Λίτσα Φακλάκη, Μεταφορών και Επικοινωνιών ο Κώστας Κόκορης, συνδικαλιστικού (Δημόσιο) ο Γιάννης Παπαγεωργόπουλος , συνδικαλιστικού –ιδιωτικός τομέας ο Γιώργος Βασιλόπουλος , Ισότητας η Μαρία Παπαιωάννου, Επιστημόνων ο Παντελής Καμάς, Εθελοντισμού και Κινημάτων η Μαρία Σιούνα-Δημητρακοπούλου, Συνταξιούχων ο Θεόδωρος Χρονόπουλος .

Ο τομέας Πολιτικών Ερευνών αναβαθμίζεται και έχουν την ευθύνη του οι Χαράλαμπος Βαρδίκος, Κώστας Κατσανέβας, Ευθύμιος Παπανικολάου.

Αναλυτικά, εδώ τα ονόματα των περίπου 1.300 στελεχών που μετέχουν στους τομείς Πολιτικής του ΚΙΝΑΛ έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του Κινήματος Αλλαγής 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter