Ανακοίνωση Πράττω: Ουσιαστική εγκατάλειψη του Απόδημου Ελληνισμού

Ανακοίνωση Πράττω: Ουσιαστική εγκατάλειψη του Απόδημου Ελληνισμού

Για ψηφοθηρία κατηγορεί την κυβέρνηση η κίνηση «Πράττω» όσον αφορά τον Απόδημο Ελληνισμό.

Σημειώνει πως με το νέο οργανισμό του Υπουργείου Εξωτερικών υποβιβάζεται η αυτοτελής Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού σε απλή υπηρεσία υπό βαρύγδουπο τίτλο.

«Οι οργανώσεις των Αποδήμων Ελλήνων εξέφρασαν την αντίθεση τους, αλλά δεν εισακούστηκαν», σημειώνει και προσθέτει:
«Σε αντίθεση με τα πιο πάνω, επί Υπουργίας του Νίκου Κοτζιά, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σχεδίαζε και υλοποιούσε μαζί με την τότε διοίκηση της ΓΓΑΕ και τους ομογενείς, συνεργασίες, προγράμματα, εκδηλώσεις, συνέδρια και δράσεις.

Όλη η ανακοίνωση του Πράττω:

«Η κυβέρνηση σε μια δύσκολη καμπή για τον ελληνισμό, ψηφοθηρεί με τρόπο υποκριτικό απέναντι στους απόδημους Έλληνες και Ελληνίδες. Με το νέο οργανισμό του Υπουργείου Εξωτερικών κατήργησε την αυτοτελή Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και την υποβίβασε σε μία απλή υπηρεσία από τις πολλές του Υπουργείου. Πήγε τη χώρα και τον απόδημο ελληνισμό πίσω από το 1983. Για να κρύψει αυτόν τον υποβιβασμό μέσω της κατάργησης της αυτοτέλειάς της, χρησιμοποιεί τον ψεύτικο και βαρύγδουπο τίτλο «Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας» υπό την εποπτεία ενός Γενικού Γραμματέα που έχει υπό την ευθύνη του πολλαπλές διευθύνσεις και άλλους τρεις εποπτευόμενους φορείς. Με αυτό τον τρόπο εξυπηρετεί μια κλίκα δικών της προσώπων. Εγκαταλείπει τους απόδημους έλληνες και τα προβλήματά τους. Γκρεμίζει τη γέφυρα που συνέδεε την ελληνική ψυχή απανταχού της Οικουμένης με την πατρίδα.

Η πλέον αναγνωρίσιμη υπηρεσία της ελληνικής πολιτείας στην ελληνική διασπορά υποβαθμίζεται. Οι οργανώσεις των Αποδήμων Ελλήνων εξέφρασαν την αντίθεση τους, αλλά δεν εισακούστηκαν. Η σχέση δεκαετιών της ΓΓΑΕ και του στελεχιακού δυναμικού της με τις Ελληνικές Ομογένειες του Κόσμου, όπως υπογραμμίζει η Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης ήταν ουσιαστική, παραγωγική, αποτελεσματική και έχει προσφέρει πολλαπλά εθνικά οφέλη τόσο για την Ελλάδα όσο και τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Σε αντίθεση με τα πιο πάνω, επί Υπουργίας του Νίκου Κοτζιά, το Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας σχεδίαζε και υλοποιούσε μαζί με την τότε διοίκηση της ΓΓΑΕ και τους ομογενείς, συνεργασίες, προγράμματα, εκδηλώσεις, συνέδρια και δράσεις.

Σήμερα, ένα μήνα μετά την ψήφιση αυτού του αντιπαραγωγικού νόμου, ο Απόδημος Ελληνισμός αντιμετωπίζει τα προβλήματα μόνος του. Απαιτεί, και το ΠΡΑΤΤΩ υποστηρίζει, τη δική του ανεξάρτητη και αυτόνομη ΓΓΑΕ, στήριγμα και γέφυρα με τη Μητέρα Πατρίδα. Δεν θα επιτρέψει την επανάληψη πολιτικών παιχνιδιών σε βάρος του.

Τέλος, θα πρέπει να τεθεί φραγμός στην πορεία διάλυσης που προωθεί ο Δένδιας των διευθύνσεων του Υπουργείου συνολικά.»

Μυστικά & Documento

17/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter