Ανακοίνωση «καταπέλτης» της ΕΙΔΙΕ κατά της νέας διοίκησης της ΦΕΕ

Ανακοίνωση «καταπέλτης» της ΕΙΔΙΕ κατά της νέας διοίκησης της ΦΕΕ

Η Ένωση Ιδιοκτητών Δρομώνων Ίππων Ελλάδος (ΕΙΔΙΕ) καταγγέλλει το σχέδιο νέου Κώδικα Ιπποδρομιών που προωθεί η Φίλιππος Ένωση Ελλάδος (ΦΕΕ) – Απόλυτη απομόνωση της ΦΕΕ από την ιπποδρομιακή κοινότητα

ΕΙΔΙΕ προς νέα Διοίκηση της ΦΕΕ: «Ως εδώ»

«Ως εδώ» φωνάζει προς τη νέα διοίκηση της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος (ΦΕΕ) η Ένωση Ιδιοκτητών Δρομώνων Ίππων Ελλάδος (ΕΙΔΙΕ), οι αιμοδότες του ιπποδρόμου, εκφράζοντας την απόλυτη αντίθεσή της στο σχέδιο νέου Κώδικα Ιπποδρομιών που προωθείται, το οποίο και χαρακτηρίζει «απαράδεκτο». Ταυτόχρονα, δηλώνει ότι η ανοχή της προς τη νέα διοίκηση της ΦΕΕ έχει τελειώσει και ότι δεν θα προσέλθει σε οποιαδήποτε προσχηματική διαβούλευση.

Η αντίδραση της ΕΙΔΙΕ έρχεται λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά την ανακοίνωση της Ιπποδρομίες ΑΕ, η οποία και αυτή εξέφρασε την κατηγορηματική της αντίθεση στον προωθούμενο Κώδικα Ιπποδρομιών από τη νέα διοίκηση της ΦΕΕ. Το μήνυμα και των δύο πλευρών είναι σαφές: Δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα στη σύμφωνη με το νόμο διεξαγωγή και ακεραιότητα της ιπποδρομιακής δραστηριότητας, που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τις 3.000 οικογένειες που ζουν από τον ιππόδρομο.

Στη σκληρή ανακοίνωσή της, η ΕΙΔΙΕ καταφέρεται εναντίον της διοίκησης της ΦΕΕ, καταγγέλλοντας ότι μέσω του σχεδίου για το νέο Κώδικα, προωθούνται απαράδεκτες πρακτικές που «τρομοκρατούν» τις ιπποδρομιακές τάξεις και αφήνουν τεράστια ερωτηματικά για την τήρηση των αρχών της ίσης μεταχείρισης και αμεροληψίας.

Ακόμη, η ΕΙΔΙΕ αναφέρεται σε αντιφατικές αποφάσεις που έχουν λάβει η ΦΕΕ και τα όργανά της το τελευταίο χρονικό διάστημα, σχολιάζοντας ότι με τον προωθούμενο Κώδικα εξαπολύεται «κυνήγι μαγισσών», ενώ καθίσταται η ΦΕΕ «ελεγκτής και ελεγχόμενος» ταυτόχρονα.

Η αντίδραση της ΕΙΔΙΕ αποδεικνύει την απόλυτη απομόνωση, στην οποία έχει περιέλθει η νέα διοίκηση της ΦΕΕ, με απόλυτα δική της ευθύνη, καθώς το σχέδιο Κώδικα Ιπποδρομιών που προωθεί δεν είναι αποδεκτό από το σύνολο των ιπποδρομιακών τάξεων και δεν εναρμονίζεται με όσα ισχύουν σε προηγμένες ιπποδρομιακά χώρες, τορπιλίζοντας την ιπποδρομιακή δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΙΔΙΕ:

Το Σάββατο 14/04/2018 συνήλθε έκτακτο Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιοκτητών Δρομώνων Ίππων (ΕΙΔΙΕ) με θέμα τον προτεινόμενο από την Φίλιππο Ένωση Ελλάδος (ΦΕΕ) Κώδικα Ιπποδρομιών.

Τα μέλη του Δ.Σ. έχοντας μελετήσει το εν λόγω προσχέδιο του Κώδικα, κατέληξαν εύκολα στο συμπέρασμα ότι αυτό είναι ένα απαράδεκτο κείμενο που σε πολλά σημεία προσβάλλει την ιδιοκτησία στο σύνολό της, αλλά και τρομοκρατεί τις ιπποδρομιακές τάξεις με την επιβολή προστίμων μεγάλου εύρους για το ίδιο παράπτωμα, αφήνοντας τεράστια ερωτηματικά για τον τρόπο εφαρμογής του Κώδικα Ιπποδρομιών στην πράξη και για την τήρηση των αρχών της ίσης μεταχείρισης και αμεροληψίας.

Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα, από τότε που ανέλαβε το νέο Δ.Σ της ΦΕΕ, έχουμε γίνει μάρτυρες αντιφατικών αποφάσεων των επιτροπών ελέγχου που μας δημιούργησαν πολλά ερωτηματικά.

Η ιδιοκτησία τότε δεν αντέδρασε οργανωμένα, γιατί – καλόπιστα – τις θεώρησε μεμονωμένες και απλώς ατυχείς.

Όπως αποδεικνύεται πλέον βρισκόμαστε μπροστά σε μια κλιμάκωση του φαινομένου.

Στο σημείο αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε όλους, ότι η ΕΙΔΙΕ ανέκαθεν, αλλά κυρίως μετά την ιδιωτικοποίηση του Ιπποδρόμου, συνέβαλε τα μέγιστα με προτάσεις αλλά και εφαρμόζοντας πρακτικές στην πραγματοποίηση «καθαρών» και ανταγωνιστικών ιπποδρομιών που προσφέρουν πλέον κατά γενική ομολογία και υψηλό θέαμα. Αυτό φαίνεται να το συμμερίζονται όλοι εκτός προφανώς από το νέο συμβούλιο της ΦΕΕ που για δικούς του λόγους εξαπολύει μέσω του νέου Κώδικα Ιπποδρομιών ένα κυνήγι μαγισσών. Αλλά ακόμα και σ’ αυτό το κυνήγι μαγισσών θα είμασταν σύμφωνοι, για να μη δοθεί σε κανέναν το δικαίωμα να αμφισβητήσει την ακεραιότητα των Ελλήνων ιδιοκτητών, προπονητών και αναβατών, εφόσον ήταν δεδομένη η πολιτική της ΦΕΕ για ίση αντιμετώπιση προς όλους.

‘Όταν όμως ο ελεγκτής είναι συγχρόνως και ελεγχόμενος και τα όργανα του ελεγκτή – οι επιτροπές – έχουν ανεξέλεγκτη δύναμη από τον Κώδικα Ιπποδρομιών τότε:

Η Ε.Ι.Δ.Ι.Ε βροντοφωνάζει ΩΣ ΕΔΩ !!!!!!

Προφανώς και ομόφωνα το Δ.Σ της ΕΙΔΙΕ αποφάσισε να μην προσέλθει σε καμία προσχηματική διαβούλευση για τον προτεινόμενο Κώδικα Ιπποδρομιών, με δεδομένο ότι ήδη τα μέλη του Δ.Σ της ΦΕΕ με δελτίο τύπου «επαίνεσαν τα μέλη της επιτροπής κώδικα για το εξαιρετικό αποτέλεσμα»!!!

Η περίοδος της ανοχής τελείωσε, οπότε πλέον το Δ.Σ της ΦΕΕ θα πρέπει να κάνει πράξη αυτό που δηλώνει ότι κομίζει, πρώτα με το συμμάζεμα των επιτροπών, στη συνέχεια με την πραγματική εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης και τέλος με την ψήφιση ενός Κώδικα Ιπποδρομιών που να είναι αποδεκτός στο σύνολό του από όλες τις ιπποδρομιακές τάξεις, αφού θα εφαρμόζει διεθνείς ιπποδρομιακές πρακτικές και θα είναι εναρμονισμένος με αντίστοιχους κώδικες των προηγμένων ιπποδρομιακά χωρών.

Το Δ.Σ της Ε.Ι.Δ.Ι.Ε

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter