Ανακοίνωση του ΔΣΑ με αφορμή τα δύο εντάλματα σύλληψης

Ανακοίνωση του ΔΣΑ με αφορμή τα δύο εντάλματα σύλληψης

Ανακοίνωση του ΔΣΑ με αφορμή τα δύο εντάλματα σύλληψης σε βάρος γνωστών δικηγόρων και την εκτέλεση ήδη του ενός με τη σύλληψη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου.

Ζητά από την Δικαιοσύνη ναι μεν να κάνει τη δουλειά της πλην όμως και να μην επιφυλάσσει σε βάρος των δικηγόρων… δυσμενή μεταχείριση, που οδηγεί σε στοχοποίησή τους.

Παράλληλα αφήνει αιχμές σε βάρος όσων δημοσιοποιούν στοιχεία της δικογραφίας αφήνοντας προφανώς αιχμές και σε βάρος του Αλέξη Κούγια που υπερασπιζόμενος τον πελάτη του, Γ. Αντωνόπουλο, επικαλέστηκε ενώπιον των δημοσιογράφων και μια σειρά απο στοιχεία.

Αναφέρει συγκεκριμένα ο ΔΣΑ:

To ΔΣ του ΔΣΑ στη σημερινή του συνεδρίαση, με αφορμή τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις, που απασχολούν την επικαιρότητα, διατύπωσε τις κάτωθι θέσεις:

1. Εμμένει στην πάγια θέση του ότι σύμφωνα με τις αρχές του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και της δικηγορικής δεοντολογίας, η ποινική προδικασία είναι μυστική και απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να δημοσιοποιεί στοιχεία της δικογραφίας σε τρίτους, πολλώ μάλλον μέσω των ΜΜΕ. Η απαγόρευση αυτή είναι βασικό στοιχείο του ποινικοδικονομικού μας συστήματος και του νομικού μας πολιτισμού, και δεν κάμπτεται ούτε για τους υπερασπιστές διαδίκων της ποινικής δίκης. Η προσκομιδή των όποιων στοιχείων από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης πραγματοποιείται μόνο στα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης.

2. Ο ΔΣΑ δεν επιζητεί καμία ευμενή μεταχείριση των δικηγόρων κατά την εφαρμογή του νομικού πλαισίου του εντάλματος σύλληψης, όπως αυτό εφαρμόζεται για κάθε Έλληνα πολίτη. Εκείνο όμως που αναμένουμε από την Ελληνική Δικαιοσύνη είναι να μην επιφυλάσσει σε βάρος των δικηγόρων δυσμενή μεταχείριση, που οδηγεί σε στοχοποίηση.

3. Η Δικαιοσύνη οφείλει να πράττει απερίσπαστη το καθήκον της, σύμφωνα με το νόμο και με την απροσωπόληπτη κρίση της.

Διαβάστε επίσης: Τι κατηγορίες αντιμετωπίζει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος – Συνελήφθη για τη «μαφία των φυλακών»

Διαβάστε επίσης: Οι συνομιλίες που καίνε τον Λυκουρέζο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter