Πανελλαδικές 2017

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων - Πώς επηρεάζουν τις βάσεις

Ανακοινώθηκαν σήμερα, Δευτέρα, από το υπουργείο Παιδείας, οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, ανοίγοντας, έτσι, τον δρόμο για την εκτίμηση των βάσεων των σχολών που έχουν ως προαπαιτούμενο κάποιο από αυτά.

Ειδικότερα, ξεκινώντας από το μάθημα των Αγγλικών, οι υποψήφιοι που εξετάστηκαν σε αυτό ήταν περίπου 3.000 περισσότεροι από πέρυσι. Παράλληλα, από τους 15.562 που έδωσαν συνολικά φέτος το μάθημα των Αγγλικών, οι 11.253 έγραψαν πάνω από τη βάση, ενώ πέρυσι ο αριθμός των υποψηφίων που έγραψαν πάνω από τη βάση ήταν 9.211.

Αυτό, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπαιδευτικός, φροντιστής, Γιώργος Χατζητέγας, σημαίνει πρακτικά ότι σε όλες τις σχολές του πρώτου επιστημονικού πεδίου (Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών), που έχουν ως προαπαιτούμενο την αγγλική γλώσσα, όπως της Αγγλικής Φιλολογίας, των ΜΜΕ και των Διεθνών Σπουδών, «θα παρατηρηθεί ευλόγως μία μικρή τάση ανόδου των βάσεων».

Ωστόσο, τα αγγλικά δεν φαίνεται ότι θα επηρεάσουν τις ναυτιλιακές σχολές, στις οποίες αναμένεται πτώση των βάσεων, λόγω των χαμηλών επιδόσεων των υποψηφίων στα μαθήματα του πέμπτου πεδίου (Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Για τις υπόλοιπες ξένες φιλολογίες (Γαλλικών, Ιταλικών, Γερμανικών, Ισπανικών), σύμφωνα με τον κ. Χατζητέγα, δεν αναμένονται σημαντικές μεταβολές σε σχέση με πέρυσι στις βάσεις, καθώς ο αριθμός των υποψηφίων που πέρασε τη βάση είναι μικρότερος συγκριτικά με την περυσινή χρονιά.

Εξάλλου, οι επιδόσεις των υποψηφίων στο Ελεύθερο και Γραμμικό σχέδιο στη βαθμολογική κλίμακα 15-20, συγκριτικά με πέρυσι ήταν καλύτερες και κατά συνέπεια, οι αναμενόμενες μεγάλες πτώσεις των πολυτεχνικών σχολών θα περιοριστούν και θα είναι μικρότερες για τις σχολές των Αρχιτεκτόνων.

Επίσης, χειρότερες ήταν φέτος οι επιδόσεις των μαθητών που διαγωνίστηκαν στην Αρμονία και στις Μουσικές Ακουστικές Ικανότητες. Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Χατζητέγα, θα έχει ως αποτέλεσμα να μην παρατηρηθούν μεγάλες μεταβολές στις βάσεις των τμημάτων των μουσικών σπουδών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.