«Ανακουφισμένος» δηλώνει ο Χειμάρας για την εισαγγελική παρέμβαση μετά τις αποκαλύψεις του Documento

«Ανακουφισμένος» δηλώνει ο Χειμάρας για την εισαγγελική παρέμβαση μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Σε δήλωση με την οποία δηλώνει «ανακούφιση» και πως «θα λάμψει η αλήθεια» για την υπόθεσή του προχώρησε ο –παραιτημένος πλέον- βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θέμης Χειμάρας, μετά την απόφαση του Οικονομικού Εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη να διατάξει διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις ασυμβίβαστες μπίζνες της εταιρείας του, αλλά και των υπολοίπων επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, μετά από τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του Documento.

Δείτε επίσης: Παρέμβαση Οικονομικού Εισαγγελέα για Χειμάρα μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Μετά από καθυστέρηση δέκα ημερών, τη Δευτέρα έλαβε επιτέλους την απόφαση ο Οικονομικός Εισαγγελέας να παρέμβει στο σκάνδαλο Χειμάρα και να θέσει υπό έλεγχο τον βουλευτή και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τους τοπικούς άρχοντες που εξασφάλισαν στην εταιρεία του τις χρηματοδοτήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ τα τελευταία χρόνια.

Σημειώνεται πως η παρέμβαση του Χρήστου Μπαρδάκη δεν ήρθε μόνο για την εκτυπωτική εταιρεία στο κέντρο της Λαμίας και τις ασυμβίβαστες μπίζνες της με δήμους και φορείς του δημοσίου, αλλά και για ακόμα δύο εταιρείες που ο Θ. Χειμάρας έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του, τις Energy Network και Ενεργειακή Κεντρικής Ελλάδος. Όπως έγινε γνωστό, ο οικονομικός εισαγγελέας διέταξε διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σε βάρος του πρώην βουλευτή Φθιώτιδας, κατά την οποία εκτός του ελέγχου των εκατοντάδων συμβάσεων, ερευνά για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

«Η παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα δεν είναι απλώς καλοδεχούμενη αλλά μου προκαλεί ανακούφιση. Γιατί με τον τρόπο αυτό θα λάμψει η αλήθεια  σε ότι αφορά την πραγματική διάσταση της υπόθεσης που με οδήγησε στην παραίτηση μου» δήλωσε τη Δευτέρα ο παραιτημένος βουλευτής, παρότι επί σχεδόν μία εβδομάδα μετά τις αποκαλύψεις του Documento το έπαιζε «ανήξερος», εκμεταλλευόμενος την κάλυψη του Μεγάρου Μαξίμου.

«Όταν εισήλθα στην πολιτική δεν ήμουν ανεπάγγελτος, δεν ασχολήθηκα με τα δημόσια πράγματα για να πλουτίσω. Είχα επάγγελμα, το οποίο συνέχισαν οι εννέα εργαζόμενοι στην επιχείρηση μου. Δεν ενίσχυσε την επιχειρηματική μου πορεία η πολιτική, δεν καταχράστηκα δημόσιο χρήμα, δεν ζημιωσα κανέναν, δεν κέρδισα χρήματα» υποστήριξε ακόμα το γαλάζιο στέλεχος, ωστόσο σημειώνεται πως όπως έγινε γνωστό, η οικονομική εισαγγελία δεν θα εξετάσει μόνον την επίμαχη εκτυπωτική εταιρεία.

«Για ότι έχει συμβεί, ανέλαβα ακέραια την ευθύνη και παρέδωσα την βουλευτική έδρα στην παράταξή μου. Θέτω στην διάθεση του κ. Εισαγγελέα, άμεσα εγώ ο ίδιος, όλα τα οικονομικά μου στοιχεία, αντίγραφα του συνόλου των τραπεζικών λογαριασμών, σχετικές συμβάσεις και συμφωνητικά, προκειμένου να επισπευσθεί και να διευκολυνθεί ο έλεγχος» δήλωσε ακόμα ο άλλοτε αντιπεριφερειάρχης του Κώστα Μπακογιάννη, καταλήγοντας με την… ευχή «αναμένω την κατά το δυνατόν ταχύτερη έρευνα».

Διαβάστε επίσης: «Γαλάζια» φάμπρικα: Με δουλειές €400.000 από το δημόσιο ο βουλευτής Χειμάρας (Έγγραφα)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter