Ανάληψη ευθύνης για τις φθορές στο πολιτικό γραφείο του Θεοδωρικάκου

Ανάληψη ευθύνης για τις φθορές στο πολιτικό γραφείο του Θεοδωρικάκου

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με πέτρες και μπογιές που σημειώθηκε στις 10 του Σεπτέμβρη, στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, έγινε λίγο μετά τις 16:00 την Παρασκευή, με κείμενο που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο εν λόγω κείμενο τα μέλη της ομάδας με την υπογραφή ομάδα Α* καταφέρονται κατά της κυβέρνησης και της αστυνομίας, με αναφορές στα πρόσφατα επεισόδια στα Εξάρχεια, στην πανεπιστημιακή αστυνομία, το μεταναστευτικό, αλλά και στην αιματηρή καταδίωξη του περασμένου Οκτωβρίου στο Πέραμα.

Στο μακροσκελές κείμενο γίνεται αναφορά στις λεπτομέρειες τις επίθεσης, όπου υπογραμμίζεται από τους συντάκτες του ότι αυτή την φορά ήταν οπλισμένοι μόνο με πέτρες, ενώ στην συνέχεια απειλούν ευθέως ότι θα επανέλθουν με νέες επιθέσεις κατά του υπουργού.

Μεταξύ άλλων στο κείμενο αναφέρουν: «Οι συνεχιζόμενες κατασταλτικές επιθέσεις εναντίον εργαζομένων που απεργούν, η μονιμοποίηση αστυνομικού στρατού κατοχής στα πανεπιστήμια και στη γειτονιά των Εξαρχείων, η ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο έσχατο μέσο πάλης των πολιτικών κρατουμένων (όπως είναι η απεργία πείνας), η διαρκής ατιμωρησία ένστολων δολοφόνων και βασανιστών και η επιβράβευσή τους από τα ΜΜΕ (βλέπε δολοφονία Σαμπάνη), φανερώνουν την ακραία όξυνση της κατασταλτικής πολιτικής που εφαρμόζει το σύγχρονο νεοφιλελεύθερο/αστυνομικό Κράτος».

Στη συνέχεια κάνουν αναφορά στον πρόσφατο ξυλοδαρμό γυναίκας πίσω απ’ τις λαμαρίνες στην πλατεία Εξαρχείων λέγοντας: «Το τελευταίο “έργο” της αστυνομικής κτηνωδίας εκτυλίχθηκε την Παρασκευή 9/11 μετά το τέλος της μαζικής διαδήλωσης για την υπεράσπιση των Εξαρχείων. Μια γυναίκα, πηγαίνοντας να πάρει το μηχανάκι της απ’την οδό Τσαμαδού, δέχτηκε απειλές και σεξιστικά σχόλια από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που φυλάνε το εργοτάξιο του Μετρό στην πλατεία. Η γυναίκα απάντησε λεκτικά στις συνεχιζόμενες προκλήσεις με αποτέλεσμα να δεχτεί χτυπήματα σε όλο της το σώμα και να κακοποιηθεί πίσω από τις κλειστές λαμαρνίνες του εργοταξίου».

Διαβάστε επίσης:

Φθορές στο πολιτικό γραφείο του Θεοδωρικάκου προκάλεσαν άγνωστοι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter