Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Η αντίστροφη μέτρηση για το barcode

Αναλυτικές καταστάσεις κυκλοφορίας και επιστροφών εντύπων ζητά η κυβέρνηση - «Όχι» στις πλασματικές κυκλοφορίες εφημερίδων

Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, οι ενέργειες για την καθιέρωση barcode στις εφημερίδες.

Για το θέμα έχει ασχοληθεί επανειλημμένα η εφημερίδα Documento καταγγέλλοντας πλασματικές και ψεύτικες πωλήσεις επηρεάζοντας και τον τομέα της διαφήμισης. 

Η ειδική σήμανση γραμμικού κώδικα στα έντυπα, η οποία είναι πλέον νόμος του κράτους, αποτρέπει τα «καπέλα» (πλασματικές κυκλοφορίες εφημερίδων και περιοδικών), τα οποία αλλοίωναν και το μοίρασμα της διαφημιστικής πίτας.

Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, απέστειλε χθες επιστολή προς τα πρακτορεία Τύπου, ζητώντας την άμεση αποστολή αναλυτικής κατάστασης των στοιχείων διανομής, επιστροφών και πωλήσεων εφημερίδων και περιοδικών στη Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, σε εφαρμογή του νόμου 4487/2017.

Η ειδική σήμανση γραμμωτού κώδικα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία ως τις 31/5/2018, ωστόσο, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 18 του ν.4487/2017 (ΦΕΚ Α' 116) τα πρακτορεία Τύπου υποχρεούνται άμεσα στην εβδομαδιαία αποστολή αναλυτικής κατάστασης των ποσοτικών στοιχείων, όπως αυτά αποτυπώνονται στα έντυπα εκκαθαρίσεων που εκδίδουν προς τις εφημερίδες και τα περιοδικά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.