Αναμένεται ανακοίνωση για την δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ

Αναμένεται ανακοίνωση για την δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ

Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), που εδρεύει στη Χάγη, δήλωσε σήμερα ότι θα εκδώσει το μεσημέρι ανακοίνωση για τη δηλητηρίαση με νευροπαραλυτικό παράγοντα στην Αγγλία του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του.

Ο ΟΑΧΟ, όπου προσέφυγε η βρετανική κυβέρνηση, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως θα «εκδώσει ανακοίνωση Τύπου στις 13:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας) σήμερα». Μια περίληψη των συμπερασμάτων της έρευνας θα δοθεί επίσης στη δημοσιότητα.

Ειδικοί του ΟΑΧΟ διεξήγαγαν ανεξάρτητη έρευνα για τη φερόμενη απόπειρα δολοφονίας με δηλητήριο του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στις 4 Μαρτίου στο Σάλσμπερι (νοτιοδυτικά).

Η υπόθεση προκάλεσε σοβαρή διπλωματική κρίση ανάμεσα στη Μόσχα, η οποία φέρει την ευθύνη, σύμφωνα με το Λονδίνο, αλλά αρνείται κάθε ανάμιξη, και στους Δυτικούς. Είχε αποτέλεσμα το μεγαλύτερο κύμα εκατέρωθεν απελάσεων διπλωματών στην Ιστορία.

Τη Δευτέρα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι επανέλαβε τις κατηγορίες σε βάρος της Μόσχας, λέγοντας πως μόνο η Ρωσία είχε «την ικανότητα, τη θέληση και το κίνητρο».

Έναν μήνα μετά τη δηλητηρίασή της η Γιούλια Σκριπάλ βγήκε από το νοσοκομείο του Σάλσμπερι όπου νοσηλευόταν. Ένας Βρετανός αστυνομικός ο οποίος είχε δηλητηριαστεί προσφέροντας βοήθεια στους Σκριπάλ βγήκε επίσης από το νοσοκομείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter