Θα ψηφίσουν τα μέλη της Τάσης

Αναμενόμενη η αποχώρηση Χρυσόγονου, λέει η Κουμουνδούρου - Δεν παραιτείται από ευρωβουλευτής

Την εισήγηση των μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας της σοσιαλιστικής τάσης για αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν σήμερα τα μέλη της Τάσης με προεξάρχοντα τον ευρωβουλευτή του κόμματος Κ. Χρυσόγονο.  

Την εισήγηση των μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας της σοσιαλιστικής τάσης για αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν σήμερα τα μέλη της Τάσης με προεξάρχοντα τον ευρωβουλευτή του κόμματος Κ. Χρυσόγονο.

Στην αίθουσα του πρώτου ορόφου της ΕΣΗΕΑ ο κ. Χρυσόγονος εξήγησε ότι για το θέμα θα τοποθετηθούν τα περίπου 2000 μέλη της τάσης σε σχετική ψηφοφορία και ο ίδιος θα δεχθεί την απόφασή τους ακόμη και αν είναι διαφορετική από την εισήγηση.

Παράλληλα δήλωσε ότι σε περίπτωση αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παραιτηθεί από ευρωβουλευτής με το σκεπτικό ότι αυτό δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα αφού δεν υπάρχουν άλλοι υποψήφιοι να καταλάβουν τη θέση του.

Ωστόσο ο κ. Χρυσόγονος δεν διευκρίνισε, αν και ρωτήθηκε σχετικώς από το Documentonews.gr, πως διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας η οποία θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 5 Οκτωβρίου ή αν για παράδειγμα υπάρχει ενεργό μητρώο μελών.

Παράλληλα παραδέχθηκε ότι με την απόφαση αυτή της εκτελεστικής Γραμματείας έχουν διαμηνύσει ότι διαφωνούν και δεν θα την ακολουθήσουν στελέχη όπως ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής ή το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Αντ. Κωτσακάς.

Εξηγώντας το λόγο της απόφασής του τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας στάθηκαν στην αδυναμία των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ ανά την επικράτεια να ανοίξουν τις πόρτες τους σε όσους στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες δύο εκλογικές αναμετρήσεις αλλά και στο γεγονός ότι, όπως είπαν, δεν ρωτήθηκαν για μια σειρά από σημαντικά για εκείνους θέματα όπως την απόφαση για τους σημαιοφόρους στα σχολεία ή για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Από την πλευρά της Κουμουνδούρου κρατούν χαμηλούς τόνους χαρακτηρίζοντας «αναμενόμενη εξέλιξη» και «ειλημμένη εδώ και καιρό» την απόφαση του κ. Χρυσόγονου.    

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.