Αναμένουμε τουρίστες από χώρες που ακόμα μετρούν εκατοντάδες νέα κρούσματα και νεκρούς από κορονοϊό! (Λίστα)

Αναμένουμε τουρίστες από χώρες που ακόμα μετρούν εκατοντάδες νέα κρούσματα και νεκρούς από κορονοϊό! (Λίστα)

Aπό τις 15 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ενώ από την 1η Ιουλίου θα απελευθερωθούν οι αερομεταφορές για όλα τα αεροδρόμια της χώρας, καθώς ανοίγει ο δρόμος για το άνοιγμα της φετινής ιδιόμορφης τουριστικής σεζόν. 

Η κυβέρνηση έδωσε χθες στη δημοσιότητα την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Τουρισμού και Υγείας, που προβλέπει τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ακολουθήσουν τόσο οι ξενοδόχοι και οι τουριστικές επιχειρήσεις, όσο και οι ταξιδιώτες.Όπως έχει διευκρινιστεί, οι τουρίστες δεν θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε τεστ κορονοϊού ή σε καραντίνα. Ωστόσο, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα προβεί σε διαχωρισμό χωρών με βάση τα επιδημιολογικά τους χαρακτηριστικά με βάση λίστα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA), που περιλαμβάνει τα αεροδρόμια υψηλού κινδύνου, που βρίσκονται σε 34 χώρες, όπου ο κορονοϊός εμφανίζει έχει μεγάλη μετάδοση.

Για τις χώρες της Ευρώπης, o EASA περιλαμβάνει τις εξής στη «μαύρη λίστα»: Βέλγιο, Γαλλία. Γερμανία. Ιταλία. Ολλανδία. Πολωνία. Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και αρκετές εκτός ΕΕ. 

Ποιες χώρες θα στείλουν τουρίστες στην Ελλάδα

Για τη χώρα μας, περίπου 20 χώρες αναμένεται ότι θα μπορέσουν να στείλουν τουρίστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι πρώτες χώρες που θα στείλουν επισκέπτες στην Ελλάδα είναι οι εξής: Κύπρος, Ισραήλ, Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νορβηγία, Δανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία, Κροατία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία.

Ωστόσο με βάση τα σημερινά βέβαια δεδομένα, πολλές από αυτές τις χώρες μετρούν από δεκάδες ως εκατοντάδες νέα κρούσματα, ενώ ακόμα πολίτες τους χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της νόσου. Αυτό φυσικά γεννά σοβαρούς προβληματισμούς για την ασφάλεια του όλου εγχειρήματος της τουριστικής επανεκκίνησης στην Ελλάδα αλλά και σε κάθε άλλο τουριστικό προορισμό. 

Για του λόγου το αληθές, σήμερα υπάρχει η εξής εικόνα:

Δανία 59 κρούσματα, Αυστρία 50 κρούσματα και 4 θάνατοι, Ισραήλ κρούσματα 22, Πολωνία 312 κρούσματα και 11 θάνατοι, Ουγγαρία 35 κρούσματα και 6 θάνατοι, Βουλγαρία 36 κρούσματα και 1 θάνατος, Ρουμανία 145 και 7 θάνατοι, Tσεχία 40 κρούσματα και 2 θάνατοι. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter