Αναμέτρηση δύο διαφορετικών κόσμων

Αναμέτρηση δύο διαφορετικών κόσμων

«Δεν χωράνε ίσες αποστάσεις» διακήρυξε ο πρόεδρος του κόμματος, «είτε πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, που σημαίνει δικαιοσύνη, είτε πρώτη η Νέα Δημοκρατία, που σημαίνει συγκάλυψη»

Στην κάλπη της απλής αναλογικής προσέρχονται από σήμερα το πρωί οι πολίτες σε όλη την επικράτεια, με πηγές της Κουμουνδούρου να εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι το αποτέλεσμα της κάλπης θα διαψεύσει τις δημοσκοπήσεις και θα δώσει πολιτική εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη να φύγει άμεσα από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο προεκλογικός παλμός που καταγράφηκε στη μαζική προεκλογική συγκέντρωση της Αθήνας, σχολιάζουν πηγές της Κουμουνδούρου, αποκάλυψε τη δίψα του προοδευτικού κόσμου για ανατροπή της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζουν με έμφαση ότι από αύριο Δευτέρα πέφτει αυλαία στη διαπλοκή που έστησε ο Κυρ. Μητσοτάκης καθιστώντας φέουδο ολόκληρη τη χώρα, έρχεται ανάσα για χιλιάδες εργαζόμενους και μεσαία στρώματα και υπογραμμίζουν ότι θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για τους ενόχους που έστησαν το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Το σαφές δίλημμα της κάλπης

Για την Κουμουνδούρου είναι ξεκάθαρο ότι η μαζική προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ την ίδια στιγμή αποκάλυψε το καθαρό δίλημμα της κάλπης.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «δεν χωράνε ίσες αποστάσεις» γιατί στη σημερινή εκλογική διαδικασία υπάρχουν δύο εκ διαμέτρου αντικρουόμενες εναλλακτικές: «Είτε πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, που σημαίνει δικαιοσύνη, είτε πρώτη η Νέα Δημοκρατία, που σημαίνει συγκάλυψη».

Επιπλέον, ο πρώην πρωθυπουργός εξήγησε για πολλοστή φορά τι σημαίνει ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να μεταφέρουν το μήνυμα από στόμα σε στόμα ώστε να φτάσει σε ολόκληρη την επικράτεια: «Αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και ένα δίκαιο, αποτελεσματικό, ισχυρό κοινωνικό κράτος δίπλα στον πολίτη».

Στάση ειλικρίνειας από τον Αλέξη Τσίπρα

Μια φράση του Ιγνάσιο Λούλα ντα Σίλβα, του προέδρου της Βραζιλίας, που υιοθέτησε ο Αλ. Τσίπρας αποκάλυψε τη στάση που επιμένει να κρατά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώπιον της κοινωνίας: «Προτιμάω μια Αριστερά στην κυβέρνηση που κάνει ό,τι μπορεί παρά μια Δεξιά που κάνει ό,τι θέλει». Στάση ειλικρίνειας δηλαδή, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισήμανε στη συνέχεια ότι πράγματι «η Αριστερά θα κάνει και λάθη», αλλά σε κάθε περίπτωση θα «κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει την κοινωνία, ν’ ακουμπήσει, να νιώσει τις ανάγκες των ανθρώπων» και είναι σίγουρο ότι δεν θα είναι μια «διεφθαρμένη κυβέρνηση της Δεξιάς που θα κάνει ό,τι θέλει».

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας επισήμανε για πολλοστή φορά ότι αυτήν τη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα κληθεί να κυβερνήσει πέρα και έξω από μνημονιακούς καταναγκασμούς και δημοσιονομικούς περιορισμούς, γεγονός που θα του επιτρέψει να εφαρμόσει πολιτικές με βάση «τα θέλω» και «όχι τα πρέπει».

Για τον λόγο αυτό ο κ. Τσίπρας επισήμανε με σαφήνεια από την πλατεία Συντάγματος ότι «ζητάμε με εντιμότητα και με ανοιχτή καρδιά από τον ελληνικό λαό όχι μια δεύτερη ευκαιρία για να κυβερνήσουμε, αλλά την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με βάση το πρόγραμμά μας, με βάση τα θέλω μας και όχι τα πρέπει. Χωρίς μνημόνια, χωρίς καταναγκασμούς, χωρίς την τρόικα, χωρίς τον Σόιμπλε, χωρίς όλους αυτούς που μας επέβαλαν την πολιτική τους».

«Ξέρουμε, μπορούμε, είμαστε αποφασισμένοι»

Καθόλου τυχαίο ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε σκόπιμα να προσθέσει στο κεντρικό προεκλογικό σύνθημα «Ξέρουμε και μπορούμε» το «Είμαστε αποφασισμένοι». Πέρα από το γεγονός ότι φανερώνει την άτεγκτη στάση που κράτησε στο φάλτσο των προσωπικών απόψεων του Γιώργου Κατρούγκαλου, μαρτυρά και το επίπεδο δέσμευσης όλων των πολιτικών στελεχών στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Με άλλα λόγια, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω από τις δεσμεύσεις αν βρεθεί στη διακυβέρνηση της χώρας. «Και θέλω να το καταστήσω απολύτως σαφές» είπε αρχικά ο κ. Τσίπρας, για να συμπληρώσει ότι «το Συμβόλαιο της Αλλαγής που ζητάμε από τον λαό να επικυρώσει μας δεσμεύει όλους κατά γράμμα. Δεν θα επιτρέψω και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και σε καμία να παρεκκλίνει ούτε γραμμή από αυτό το συμβόλαιο. Το συμβόλαιο που καλούμε τον ελληνικό λαό να επικυρώσει. Κανείς δεν θα παρεκκλίνει, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα».

Μεγάλο άνοιγμαστη νέα γενιά

Σαφές μήνυμα προς τους 450.000 νέους και νέες που ψηφίζουν για πρώτη φορά έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ζητώντας τους να πάνε στην κάλπη και να διαψεύσουν τις δημοσκοπήσεις.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι μόνο η «ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η αντισυστημική ψήφος που θα τελειώσει το καθεστώς Μητσοτάκη», ενώ παράλληλα περιέγραψε πώς θα αλλάξει ριζικά το μέλλον τους αμέσως αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση.

Υπό αυτή την έννοια επανέλαβε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και παράλληλα υπογράμμισε τις ταξικές αδικίες που υποκρύπτονται πίσω από την εφαρμογή της, κάνοντας γνωστό πως κάθε χρόνο κόβονται 20.000 παιδιά από τα ΑΕΙ της χώρας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter