«Ανανέωση» στην εθνική ομάδα γυμναστικής

«Ανανέωση» στην εθνική ομάδα γυμναστικής

Στο νέο Ολυμπιακό κύκλο (2017-2020) μπαίνει πλέον η ρυθμική γυμναστική και ήδη η Εθνική ανσάμπλ προχώρησε σε ριζική ανανέωση.

Κάτι ανάλογο θα γίνει και στο ατομικό, μόνο που εδώ θα μπουν νέα πρόσωπα, αλλά για να σταθούν δίπλα στις δύο πιο «παλιές» και έμπειρες, την Βαρβάρα Φίλιου, η οποία εκπροσωπεί την Εθνική ομάδα από το 2010 και ήταν παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, καθώς και την 17χρονη Ελένη Κελαϊδίτη, που διανύει τη δεύτερη χρονιά στην κατηγορία γυναικών.

Με απόφαση της ΕΓΟ, δίπλα στις δύο κορυφαίες πρωταθλήτριες εντάσσονται πλέον η Ανδρομάχη Ζάχου της Γ.Ε. Λάρισας, η Κατερίνα Δερβίση του Α.Σ. Καλαμαριάς «Εξάντας» και η Έλενα Σκαλίμη-Παλλίδου του Αρίωνα Πανοράματος. Και οι τρεις έχουν γεννηθεί το 2001 και ανέβηκαν φέτος στην κατηγορία γυναικών. Η Δερβίση και η Σκαλίμη-Παλλίδου είχαν εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα στο περσινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής νεανίδων, ενώ η Ζάχου συνεχίζει μία επιτυχημένη οικογενειακή παράδοση, αφού η μεγαλύτερη αδερφή της, Βάσω Ζάχου, διετέλεσε μέλος του ελληνικού ανσάμπλ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Το πρώτο μεγάλο «ραντεβού» της χρονιάς για το ατομικό της ρυθμικής γυμναστικής θα έρθει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (19-21 Μαΐου), όπου κάθε χώρα θα έχει έως τρεις αθλήτριες στην σύνθεσή της, ενώ θα ακολουθήσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Πέζαρο της Ιταλίας, από τις 30 Αυγούστου έως και τις 3 Σεπτεμβρίου.

Ειδικά για την Ελένη Κελαϊδίτη, η νέα αγωνιστική περίοδος θα ξεκινήσει αύριο, στο διεθνές τουρνουά «Miss Valentine», που θα διεξαχθεί στο Ταρτού της Εσθονίας. Εκεί, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά ο νέος Κώδικας βαθμολογίας της FIG. Διοργανώνεται για 23η συνεχόμενη χρονιά και αποτελεί μία ιδέα που υλοποίησε στην ιδιαίτερη πατρίδα της η πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια της ρυθμικής με την Σοβιετική Ένωση, Γιάνικα Μέλντερ. Έχουν δηλώσει συμμετοχή 44 αθλήτριες από 22 χώρες. Το σύνθετο ατομικό των γυναικών θα διεξαχθεί σε δύο σκέλη: Την Παρασκευή (10/02) οι αθλήτριες θα αγωνιστούν σε δύο όργανα (στεφάνι, μπάλα) και το Σάββατο (11/02) στα υπόλοιπα δύο (κορύνες, κορδέλα), ενώ την Κυριακή (12/02) θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί των οργάνων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter