Ανανεωτική Αριστερά vs ΔΗΜΑΡ…

Ανανεωτική Αριστερά vs ΔΗΜΑΡ…

Τη συγκρότηση της πολιτικής κίνησης «Ανανεωτική Αριστερά» ανακοίνωσαν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, σε συνέντευξη που έδωσαν στα γραφεία της Κίνησης.

Στις εισηγήσεις τους μεταξύ άλλων τόνισαν: «Θα κινηθούμε με βάση τις σύγχρονες ιδέες της Σοσιαλδημοκρατίας. Θα κινηθούμε στο πλαίσιο του ευρύτερου φορέα της Κεντροαριστεράς, που είναι το Κίνημα Αλλαγής. Μέλη μας, ωστόσο, είναι ήδη και στελέχη, που δεν έχουν οργανωτική ένταξη στο Κίνημα Αλλαγής». Για τα οργανωτικά επισήμαναν ότι «η Συντονιστική Επιτροπή θα λειτουργήσει ως Πανελλαδικό δίκτυο, που θα συγκροτήσουν οι πυρήνες από τα μέλη και τους φίλους σε όλους τους Δήμους και τις πόλεις».

Η πρωτοβουλία είναι σε γνώση της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη και στην ανακοίνωσή της, στα γραφεία της οδού Διδότου όπου έχουν εγκατασταθεί, παρόντες ήταν ο Παύλος Χρηστίδης και ο Σταμάτης Μαλέλης.

Οι Θόδωρος Μαργαρίτης, Γιώργος Μπουλμπασάκος και Γιώργος Σιακαντάρης, ανέφεραν ότι στόχος είναι να διαμορφωθεί ένα ρεύμα εντός του ΚΙΝΑΛ που θα θέσει τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, τόσο σε ιδεολογικό όσο και σε προγραμματικό επίπεδο. Όπως ειπώθηκε, «σημασία δεν έχει το μέγεθος της κομματικής παρουσίας, αλλά η κίνηση των ιδεών».

Παράλληλα, διευκρίνισαν πως δεν πρόκειται για οργανωμένη τάση ούτε για συνιστώσα εντός του ΚΙΝΑΛ, ενώ επισήμαναν ότι άμεση επιδίωξη είναι να λειτουργήσουν ως «γέφυρα» ανέντακτων παραγόντων αλλά και όσων στελεχών ανήκαν στη ΔΗΜΑΡ και στήριξαν τον Θανάση Θεοχαρόπουλο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά διαφώνησαν και δεν τον ακολούθησαν στη συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τόνισαν, ήδη, υπάρχει ανταπόκριση στην πρωτοβουλία τους απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ κατέστησαν σαφές ότι δεν προτίθενται να διεκδικήσουν τον κομματικό τίτλο της ΔΗΜΑΡ, καθώς θεωρήθηκε ότι με όσα έχουν συμβεί έχει «τοξικό πολιτικό βάρος» και σημείωσαν πως στο ευρωψηφοδέλτιο και στους δημοτικούς και περιφερειακούς συνδυασμούς του ΚΙΝΑΛ θέτουν υποψηφιότητα αρκετά στελέχη της Ανανεωτικής Αριστεράς.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2019/05/07/5cd18da0825e632c3b0abb87.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter