Ανάπηρος καταγγέλλει τον αποκλεισμό του από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Ανάπηρος καταγγέλλει τον αποκλεισμό του από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Με μια ανάρτηση στο Facebook, άτομα με αναπηρία καταγγέλλουν τον αποκλεισμό δύο ανάπηρων αθλητών που ήθελαν να συμμετάσχουν με τα αναπηρικά τους αμαξίδια στην κλασική διαδρομή του Αυθεντικού Μαραθωνίου. 

Διαβάστε την ανάρτησή τους: 

Οι διοργανωτές του κλασικού μαραθωνίου της Αθήνας βάζουν STOP στην συμμετοχή Παραολυμπιακών αθλητών.

Οι Αλεξανδρος Ταξιλδάρης και Μακης Καλαρας ταξίδεψαν από την Κομοτηνή στην Αθήνα με σκοπό να συμμετάσχουν στον κλασικό μαραθώνιο με τα χειρήλατα αμαξίδια τους. Οι διοργανωτές είχαν άλλη άποψη και απαγόρευσαν την συμμετοχή των δυο διακεκριμένων αθλητών φέροντας ως δικαιολογία την επικινδυνότητα των χειρήλατων για τους μη αναπήρους συμμετέχοντες. Η χυδαιότητα των διοργανωτών εκφράστηκε ακόμα και με το επιχείρημα ”Επειδή σας άφησαν να συμμετάσχετε σε κανά δυο πανηγυράκια, δεν σημαίνει ότι θα σας αφήσουμε να πάρετε μέρος στον μαραθώνιο της Αθήνας” και κατέληξαν με το ”Κύριέ Ταξιλδαρη, εσείς μπορεί να θέλετε να τρέξετε κρατώντας μια βόμβα, πρέπει να σας δεχτούμε; Σας εξηγώ ότι μπορεί να είστε επικίνδυνος για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες”.

3 χρονια μετα ο κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας παραμένει αφιλόξενος για τους χειρήλατους αναπηρους αθλητές απαγορεύοντας στους χρήστες αμαξιδίου/χειρήλατου να τρέξουν την κλασική διαδρομή.

Επιτρέπει την συμμετοχή ΜΟΝΟ στον ημιμαραθώνιο των 5 και 10 χιλιομέτρων σε ανάπηρες/ους που χρησιμοποιούν αμαξίδιο αλλα τους σπρώχνει ενας μη ανάπηρος(αυτήν την εικόνα επιδιώκουν να καλλιεργούν), ή αθλητές με νοητική αναπηρια(πουλάει η ευαισθησία) και ανθρωπους με χρόνιες βλάβες(για να αποδείξουν την κοινωνική ευαισθησία τους) ΟΧΙ ομως τους χειρήλατους που παραμένουν “επικίνδυνοι”…

Ο ΣΕΓΑΣ εξακολουθεί να αποκλείει με άλλοθι την ασφάλεια τους ανάπηρους χειρήλατους αθλητές προσβάλλοντας κατάφορα τους ΑμεΑ αλλα και την μνήμη του Λαμπράκη.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10210643431979274&set=a.1286031588185.43761.1152000478&type=3&theater

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter