Aναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού το 2019

Aναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού το 2019

Αναπροσαρμογή_x000D_
του κατώτατου μισθού, αλλά και εξίσωση των εμπορικών τιμών με τις μειωμένες_x000D_
αντικειμενικές αξίες που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα προβλέπει το_x000D_
σχέδιο κειμένου που βγήκε στη δημοσιότητα από τις Βρυξέλλες ενόψει του αυριανού_x000D_
Εurogroup. 

Οι εκκρεμότητες που έχουν απομείνει για την Ελληνική πλευρά, όπως προκύπτει από το κείμενο, είναι πλέον μετρημένες στα δάχτυλα και θεσμικού και έχουν χρονικό ορίζοντα υλοποίησης την ερχόμενη διετία, όπως για παράδειγμα η στελέχωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ή το άνοιγμα 120 περιφερειακών κέντρων πρωτοβάθμιας υγείας σε όλη τη χώρα. Η δε εποπτεία από τους θεσμούς θα γίνεται ανά τρίμηνο, οι οποίοι μπορεί να μην έρχονται καν στη χώρα για να επιβάλλουν νέα μέτρα, αλλά για να παρακολουθούν κατά πόσο εφαρμόζονται οι μεταρρυθμίσεις, συντάσσοντας στη συνέχεια έκθεση την οποία θα παρακολουθούν στενά οι αγορές.

Σύμφωνα με το σχέδιο λοιπόν, ειδικά για τα οικονομικά:

Φορολογική πολιτική: «Η Ελλάδα πρέπει να αναπροσαρμόσει τις τιμές του φόρου ακίνητης περιουσίας για τον ΕΝΦΙΑ και άλλους φόρους πλήρως, σύμφωνα με τις τιμές της αγοράς έως τα μέσα του 2020».

Φορολογική διοίκηση: «Η Ελλάδα θα φθάσει στις συμφωνηθείσες μόνιμες θέσεις στελέχωσης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων. 12.000 εργαζόμενοι έως τα τέλη του 2018 και 13.322 στα μέσα του 2021».

Δημόσια οικονομικά: «Η Ελλάδα θα αποφύγει τη συσσώρευση νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών και μέχρι τα μέσα του 2019 θα ολοκληρώσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που προσδιορίστηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο».

Για τις τράπεζες:

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις με στόχο τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η ηλεκτρονική κατάθεση νομικών έγγραφων θα εφαρμοστεί σε όλα τα δικαστήρια μέχρι τα τέλη του 2019.

Εργασία:

Η Ελλάδα θα διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα μέσω ετήσιας αναπροσαρμογής του κατώτατου μισθού, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4172/2012, αρχής γενομένης από το 2019.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter