Ανάψτε και κάνα κερί

Ανάψτε και κάνα κερί

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Mega και στον Γιάννη Πρετεντέρη (η συμμετοχή της Ράνιας Τζίμα έγινε για να σωθούν τα –άσωστα– προσχήματα) επιβεβαίωσε τη βαθιά σοφία που διακατέχει τους Κινέζους.

Δύο ήταν τα κινεζικά αποφθέγματα που αναδύθηκαν στη μνήμη μου παρακολουθώντας την «παράσταση».

Το πρώτο: «Αυτός που κάνει μια ερώτηση είναι για πέντε λεπτά βλάκας. Αυτός που δεν κάνει την ερώτηση είναι βλάκας για μια ζωή».

Το δεύτερο: «Ακόμη και οι ανόητοι έχουν τη δική τους μορφή ευτυχίας».

Ωστόσο η συνέντευξη ήταν μια άρτια προφορική έκθεση ιδεών, με αρχή, μέση και τέλος, με υψηλής αισθητικής καλολογικά στοιχεία, με ευδιάκριτη κεντρική ιδέα και με ορατό δίδαγμα.

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς από την καλλιέπεια που διακατείχε τις απαντήσεις του πρωθυπουργού; Την αναφορά του ότι «θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι εκκλησίες είναι ανοιχτοί χώροι λατρείας» ή το αποκαλυπτικό ξεμπρόστιασμα που επιφύλαξε στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζοντας ότι «το ζήτημα είναι η πολιτικοποίηση του ζητήματος της πανδημίας και ένα ταυτοτικό παιχνίδι προς άγρα ψήφων»;

Η κεντρική ιδέα της συνέντευξης θα μπορούσε να ήταν η θρησκευτική ρήση «ο Θεός σώζει», αφού αρκούν η βαθιά θρησκευτική πίστη και η επίκληση της θείας παρεμβατικής δύναμης για να απαλλαγούμε από όλα τα δεινά που μας κατατρύχουν. Πανδημία, ακρίβεια, ανεργία.

Γι’ αυτό και η κυβέρνηση αποφάσισε να αφήσει ανεξέλεγκτη τη συνάθροιση των πιστών στις εκκλησίες και επειδή «δεν υπάρχει τρόπος εφαρμογής των μέτρων. Αν υπήρχε τρόπος αυτό (σ.σ.: να επιδεικνύεται ο εμβολιασμός ή το τεστ), κύριε Πρετεντέρη, κυρία Τζίμα, να το εφαρμόσουμε, δεν θα ήμουν αρνητικός» (όπως υπάρχει φερειπείν εύκολος τρόπος στο μίνι μάρκετ, στον φούρνο της γειτονιάς, στο κομμωτήριο και το ψιλικατζίδικο).

Μάλιστα, επειδή κάποιοι τόλμησαν να απαιτήσουν κάτι τέτοιο ξαμολήθηκε ο Αδωνης. «Να μπει η αστυνομία στη λειτουργία;», «Μπορείς να του απαγορεύσεις να μπει σε χώρο λατρείας, που είναι άσυλο για τους εγκληματίες από την αρχαία Ελλάδα και διά της βίας να του πεις “δεν μπαίνεις”;», «Είναι δυνατόν να εξισώνεται η θρησκεία και η πίστη με κάποιον πολίτη που θέλει να πάει σε εμπορικό κατάστημα ή σε κομμωτήριο;».

Σωστά, άλλο κάνω γονυκλισίες και άλλο κάνω ανταύγειες.

Μόλις βέβαια βγήκε η Ιερά Σύνοδος και μίλησε για ελέγχους και προέτρεψε για τήρηση των υγειονομικών μέτρων στις εκκλησίες, πάλι πρώτη βγήκε η κυβέρνηση-λωλοστεφανής και με τέλεια κυβίστηση διεκδίκησε τα πνευματικά δικαιώματα, την πατέντα και το copyright.

Το δίδαγμα (της συνέντευξης) είναι ότι «ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί ποτέ την ανάγκη να μπει σε μια εκκλησία να ανάψει ένα κερί» (γι’ αυτό επικαλείται υγειονομικούς ελέγχους χωρίς διακρίσεις).

Αλλωστε είναι γνωστό ότι οι άθεοι αντί για κερί ανάβουν φωτιές στους κάδους, ανάβουν μολότοφ, ανάβουν φωτιές στις παραλίες (συνοδεία κιθάρας) και κάποτε ανάβουν και κανένα ρεσό για να δημιουργούν ατμόσφαιρα στις βίλες τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter