Ανάπτυξη, ποια ανάπτυξη;

Ανάπτυξη, ποια ανάπτυξη;

Οι πάντες στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης ανησυχούν για τη νέα επίθεση της πανδημίας του κορονοϊού και ως εκ τούτου για την πορεία της οικονομίας τους.

Ολοι; Ολοι, εκτός από έναν. Τον «θεόπεμπτο» πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τα βρίσκει όλα καλώς καμωμένα και πλέει σε πελάγη ανεμελιάς και ευτυχίας.

Τι και αν η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ βλέπει την αδυναμία ελέγχου της πανδημίας, το μπλοκάρισμα της αναζωπύρωσης της οικονομικής δραστηριότητας και τη δραματική μείωση της πιθανότητας ισχυρής ανάκαμψης της Ευρωζώνης το 2021.

Ο Κυριάκος αρνείται να δει ότι ακόμη και η ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης στην καλύτερη περίπτωση να έχει μηδενική ανάπτυξη το α’ τρίμηνο, ενώ το σύνολο της Ευρωζώνης να φτάσει σε ανάπτυξη 3,9% του 2021.

Ειδικά για την Ελλάδα όχι μόνο δεν ιδρώνει αλλά αδιάφορος παρακολουθεί την ύφεση το 2020 να εκτιμάται από πολλούς ότι θα φτάσει το 15%, στο ίδιο ποσοστό και η ύφεση του α’ τριμήνου, τα καταστήματα της εστίασης να βάζουν λουκέτο το ένα μετά το άλλο στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και τους εμβολιασμούς να καρκινοβατούν καθώς δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια από την κυβέρνησή του να αγοραστούν εμβόλια που να καλύπτουν τους έλληνες πολίτες.

Για τα τελευταία ακόμη και ο ομοϊδεάτης του Ορμπαν της Ουγγαρίας κατάφερε να κάνει συμφωνία με τη Ρωσία για να προμηθευτεί το εμβόλιό της.

Όπως όμως δήλωσαν ευθαρσώς στην ενημέρωση της Παρασκευής οι συνεργάτες του της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η χώρα μας έχει μικρό χειμώνα άρα γρήγορα θα κερδίσουμε τη μάχη.

Όσο για τον τουρισμό, το μόνο που έχει να προσφέρει είναι να γίνει «λαγός» του Βέμπερ, του φίλου του επικεφαλής του ΕΛΚ, και να προτείνει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους ταξιδιώτες μεταξύ των χωρών της ΕΕ που ακόμη και η καγκελάριος Μέρκελ αποκήρυξε.

Το ότι όμως ο τουρισμός δεν πρόκειται να πετύχει τους στόχους του ούτε φέτος με αποτέλεσμα χιλιάδες επιχειρήσεις να κλείσουν και εκατοντάδες χιλιάδες να μείνουν άνεργοι, δεν φαίνεται να απασχολεί τον πρωθυπουργό.

Με όσο παραμύθι και αν προσπαθούν να ποτίσουν την κοινωνία, ένα είναι σίγουρο. Οσο το οικογενειακό εισόδημα μειώνεται, τόσο η αντίδραση θα μεγαλώνει. Και τότε κανένα μέτρο και κανένας νόμος από αυτούς που προωθεί ο πολύς κύριος Χρυσοσοΐδης δεν πρόκειται να ανακόψει το τσουνάμι της αντίδρασης. 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter