Αναπτυξιακή «πατέντα» Γεωργιάδη: Πρώτα θα γίνονται οι επενδύσεις και… «εκ των υστέρων» θα ελέγχει το κράτος!

Αναπτυξιακή «πατέντα» Γεωργιάδη: Πρώτα θα γίνονται οι επενδύσεις και… «εκ των υστέρων» θα ελέγχει το κράτος!

Σε αδρές γραμμές, περιέγραψε ο Άδωνης Γεωργιάδης σε συνέντευξή του, το “αναπτυξιακό νομοσχέδιο”, το οποίο όπως προανήγγειλε, θα τεθεί προς διαβούλευση στο τέλος Αυγούστου, και θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή εντός του Σεπτεμβρίου.

Ποια παγκόσμια… πρωτοτυπία όμως θα περιλαμβάνει, όπως όλα δείχνουν, το εν λόγω νομοσχέδιο; 

«Θα μετατρέψουμε την Ελλάδα στην πιο φιλική προς τις επενδύσεις χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» διατυμπανίζει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και για να καταστήσει σαφές τι εννοεί, προσθέτει πως το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την εμπλοκή τραπεζών στην αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων του αναπτυξιακού νόμου και ελεγκτικών εταιρειών στον έλεγχο υλοποίησης των επενδύσεων, αλλά το κράτος δεν θα υπάρχει πουθενά σε αυτή τη φάση! 

Όπως σημείωσε ο Άδωνης, «το κράτος θα ελέγχει οποιαδήποτε από τις αποφάσεις αυτές εκ των υστέρων και θα επιβάλει ποινές σε περίπτωση ψευδούς πιστοποίησης επένδυσης». Εν ολίγοις, πρώτα η κάθε εταιρεία θα κάνει την μπίζνα της ανεξέλεγκτα και μετά υποτίθεται το κράτος θα σπεύδει να διαπιστώσει εάν όλα είναι σύννομα ή όχι! Για τέτοια “πάταξη της γραφειοκρατίας” προς όφελος του επιχειρείν μιλάμε…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter