Αναπτυξιακή Τράπεζα και υδρογονάνθρακες στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής

Αναπτυξιακή Τράπεζα και υδρογονάνθρακες στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής

Η δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας και η περαιτέρω έρευνα για τους υδρογονάνθρακες στη χώρα μας αναμένεται να βρεθούν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη 3 Αυγούστου.

Η συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ, στο οποίο προεδρεύει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, τίθεται στο πλαίσιο των ενεργειών της κυβέρνησης για αξιοποίηση του θετικού momentum για την Ελλάδα και κινητοποίηση όλων των πόρων που θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ, σύμφωνα με πηγές της Αντιπροεδρίας, θα συζητηθούν:

* Η εισήγηση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου για την Αναπτυξιακή Τράπεζα

* Η εισήγηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη για την έρευνα και ανάπτυξη υδρογονανθράκων

Ειδικότερα, η δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας, διαρκής στόχος της κυβέρνησης από το 2015, αλλά και σταθερή επιδίωξή της από την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση ακόμα, αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα στην προσπάθεια της κυβέρνησης για να καλυφθεί ένα δομικό κενό του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος και να εδραιωθούν συνθήκες σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης με δίκαιο χαρακτήρα, όπως επανειλημμένα έχει τονίσει ο πρωθυπουργός, σημείωναν οι ίδιες πηγές.

Η εισήγηση θα προτείνει τον «οδικό χάρτη» που θα επικαιροποιεί και θα εξειδικεύει προηγούμενες αποφάσεις του ΚΥΣΟΙΠ που, ήδη από τον Απρίλιο του 2015, αναφέρονταν στη δημιουργία Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας. Έρχεται δε, σε μια στιγμή που η Ελλάδα ανακάμπτει οικονομικά, αναδεικνύει ευκαιρίες και παρουσιάζει προοπτικές, αποτελώντας πόλο έλξης για σημαντικά επενδυτικά σχέδια, ειδικά για εκείνα που έχουν μακροχρόνιο ορίζοντα.

Η εισήγηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναμένεται να διαμορφώνει ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο έρευνας και ανάπτυξης υδρογονανθράκων στο πλαίσιο της διεθνούς εμπειρίας, αξιοποιώντας βέλτιστες πρακτικές με σκοπό τη μεγιστοποίηση του οφέλους για την οικονομία της χώρας, με θέσπιση αρχών και κανόνων διαφάνειας και υψηλής περιβαλλοντικής προστασίας, ανέφεραν πηγές της Αντιπροεδρίας της κυβέρνησης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter