Αναπτυξιακή Τράπεζα: Καταγγελίες για μεροληπτική στάση του ΣΕΠΕ σε εκλεκτή του Άδωνη Γεωργιάδη

Αναπτυξιακή Τράπεζα: Καταγγελίες για μεροληπτική στάση του ΣΕΠΕ σε εκλεκτή του Άδωνη Γεωργιάδη

Μία περίεργη στάση η οποία προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις κράτησε η Επιθεωρήτρια Εργασίας, η οποία χειριζόταν μία από τις 17 καταγγελίες εργαζομένων της Αναπτυξιακής Τράπεζας σε βάρος της πρώην προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου, Αθηνάς Χατζηπέτρου. Πρόκειται για την εκλεκτή του υπουργού Εργασίας, Άδωνη Γεωργιάδη, τα έργα και τις ημέρες της οποίας στην Αναπτυξιακή Τράπεζα έχει αναδείξει ουκ ολίγες φορές το documentonews.gr, δίχως βέβαια να ιδρώνει το αυτί καθενός.

Η κα Χατζηπέτρου αναγκάστηκε πρόσφατα να παραιτηθεί ενώ είχαν υποβληθεί σε βάρος της στην αρμόδια Διεύθυνση Κανονιστικής Συμμόρφωσης περί τις 17 καταγγελίες για εργασιακή βία, καθώς επίσης και δύο προσφυγές στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Μάλιστα σήμερα Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου, επρόκειτο να συζητηθεί στο ΣΕΠΕ η μία από τις δύο καταγγελίες σε βάρος της κας Χατζηπέτρου. Η υπόθεση, δεδομένου ότι αφορούσε σε καταγγελίες περί εργασιακής βίας και παρενόχλησης, είχε χρεωθεί προς εξέταση στον αρμόδιο προϊστάμενο του τμήματος του ΣΕΠΕ. Ο ίδιος είχε και την αποκλειστική αρμοδιότητα για το χειρισμό της υπόθεσης.

Ωστόσο, στη συνέχεια τα πράγματα άλλαξαν. Η νομική υπεράσπιση της Αναπτυξιακής Τράπεζας επρόκειτο να ζητήσει αναβολή, όπως είχε πληροφορηθεί η πλευρά των καταγγελλόντων. Κάτι τέτοιο τελικά όχι μόνο δεν συνέβη, αλλά προς έκπληξη όλων ο φάκελος της υπόθεσης χρεώθηκε σε άλλο πρόσωπο και ειδικότερα σε άλλη επιθεωρήτρια του ΣΕΠΕ.

Η περίεργη στάση της επιθεωρήτριας

Κατά τη διαδικασία υπήρξε ένταση. Σύμφωνα με καταγγελίες που αναμένονται να λάβουν και επίσημο χαρακτήρα το επόμενο χρονικό διάστημα, η επιθεωρήτρια φέρεται να τήρησε μία εντελώς μεροληπτική στάση απέναντι στον καταγγέλλοντα εργαζόμενο. Συγκεκριμένα η επιθεωρήτρια φέρεται να διέκοπτε διαρκώς τον καταγγέλλοντα όταν προσπαθούσε να αναπτύξει τους ισχυρισμούς του, ενώ παράλληλα του επισήμαινε διαρκώς ότι «πρέπει να τελειώσουν γρήγορα».

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες η επιθεωρήτρια έφτασε στο σημείο να υιοθετεί χωρίς δεύτερη σκέψη ισχυρισμούς της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Για παράδειγμα ο καταγγέλλων υποστηρίζει, ότι η κα Χατζηπέτρου τον είχε χαρακτηρίσει μπροστά σε άλλους εργαζόμενους ως… «ανάπηρο». Όταν λοιπόν η συζήτηση έφτασε σε αυτό το σημείο, η επιθεωρήτρια εργασίας αρκέστηκε να πει ότι «δεν είναι και κάτι αυτό» νομιμοποιώντας στην ουσία τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Η συνάντηση με Άδωνη

Όλα αυτά τα περίεργα αν όχι τραγελαφικά εκτυλίχθηκαν λίγες μόνο ώρες αφότου η κα Χατζηπέτρου επισκέφτηκε τον υπουργό Εργασίας, Άδωνη Γεωργιάδη στο γραφείο του. Δηλαδή η καταγγελλόμενη επισκέφτηκε τον πολιτικό προϊστάμενο του ΣΕΠΕ, ενώ επρόκειτο να εξεταστούν καταγγελίες σε βάρος της, κάτι που και μόνο ως πράξη δημιουργεί εύλογα ερωτήματα περί μεροληψίας. Πολλώ δε μάλλον όταν ακολούθησε η συμπεριφορά αυτή από την πλευρά της επιθεωρήτριας εργασίας.

Όπως φαίνεται, όλα αυτά αναμένεται να προκαλέσουν και νέα επεισόδια σε ότι αφορά την κα Χατζηπέτρου, καθώς αναμένονται να πραγματοποιηθούν καταγγελίες για προσπάθεια συγκάλυψης. Ήδη, όπως καταγγέλλεται, τίθενται εμπόδια στον αρμόδιο της Αναπτυξιακής Τράπεζας που κάνει την έρευνα για τις καταγγελίες να κοινοποιήσει το πόρισμα του.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter