Ανάρρωσε από τον κορονοϊό και στέλνει μήνυμα: «Μην τα παρατάτε»

Ανάρρωσε από τον κορονοϊό και στέλνει μήνυμα: «Μην τα παρατάτε»

Την 5η Απριλίου, ο 61χρονος Μανγκ Ποτέρ ένιωσε ότι δυσκολευόταν να αναπνεύσει όλο και περισσότερο. 

Δύο ημέρες μετά, μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο στα βόρεια περίχωρα του Παρισιού και βρέθηκε να δίνει μάχη με την COVID-19 από το κρεβάτι της εντατικής.

Δύο εβδομάδες αργότερα, ο ξενοδοχοϋπάλληλος με καταγωγή από την Καμπότζη καθόταν στον καναπέ του σπιτιού του, δίπλα στη σύζυγό του θέλοντας να στείλει ένα μονάχα μήνυμα: Μην τα παρατάτε!

«Δεν πίστευα ότι θα βγω» είπε στο Reuters, αφού πήρε εξιτήριο νωρίτερα από το νοσοκομείο. «Ευχαριστώ όλους όσοι μου έφεραν τη χαρά της ζωής».

Εξουθενωμένος συναισθηματικά και σωματικά, ο Ποτέρ είναι ένας από τους δεκάδες ανθρώπους στη Γαλλία, που κατάφεραν να βγουν από τις μονάδες εντατικής θεραπείας τις τελευταίες ημέρες, καθώς η χώρα δείχνει να αντιστρέφει το ρεύμα, έπειτα από 21.000 θανάτους από τον νέο κορονοϊό.

Στην κλινική L’Estree στο Σταν, τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που έστησε μια μονάδα εντάτικης θεραπείας σε διάστημα 72 ωρών τον περασμένο μήνα.

Η χαρά τους που ο 61χρονος ασθενής τους ανάρρωσε γίνεται ένα με τη λύπη, επειδή ο άνδρας, που αναδείχθηκε σε ένα είδος μασκότ στη μάχη τους εναντίον του ιού, φεύγει.

«Είναι συγκινητικό και λυπηρό που δεν θα τον βλέπουμε πια, όμως είμαι χαρούμενη που είναι καλύτερα» είπε η Ουιντάντ Αμπντί, αναισθησιολόγος στην εντατική.

«Σήμερα, επέστρεψε η ελπίδα».

Στη μονάδα COVID της κλινικής, ο Ποτέρ είναι ο πρώτος ασθενής που καταφέρνει να πάρει εξιτήριο, έχοντας νοσήσει σοβαρά.

Το μήνυμά του είναι σαφές προς όλους εκείνους που ενδεχομένως αντιμετωπίσουν το μαρτύριο που εκείνος βίωσε.

«Προς άλλους ασθενείς, μην χάνετε το θάρρος σας, να ελπίζετε πάντα. Θα το ξεπεράσετε με θάρρος και ελπίδα. Θα τα καταφέρετε».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter