Ανάρτηση του διευθυντή της ΕΜΥ διαψεύδει το κυβερνητικό αφήγημα πως τα χιόνια ήρθαν… νωρίτερα

Ανάρτηση του διευθυντή της ΕΜΥ διαψεύδει το κυβερνητικό αφήγημα πως τα χιόνια ήρθαν… νωρίτερα

Σε αδιέξοδο βρίσκεται η κυβερνητική ρητορική καθώς η φαρέτρα των λογικών επιχειρημάτων έχει αδειάσει μπροστά στην ωμή πραγματικότητα από την κακοκαιρία «Ελπίδα» που ανέδειξε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο, πως όχι μόνο δεν υπήρχε ετοιμότητα, αλλά το λεγόμενο επιτελικό κράτος συνελήφθη κοιμώμενο.

Δείτε επίσης: Αδιανόητη κυβερνητική κοροϊδία: Για τον Οικονόμου φταίει το χιόνι που… ήρθε νωρίτερα (Video)

Σε μία ύστατη προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λοιπόν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τη στιγμή που από το πρωθυπουργικό γραφείο διέρρεαν ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης ήρθε σε συμφωνία με την Αττική Οδό για να αποζημιωθεί με 2.000 κάθε εγκλωβισμένο αυτοκίνητο, υποστήριξε πως για όσα πρωτοφανή συνέβησαν από το μεσημέρι της Δευτέρας έως το πρωί της Τρίτης με εγκλωβισμένους οδηγούς επί ώρες, οφείλονται στο ότι τα φαινόμενα ήρθα νωρίτερα!

Δείτε επίσης: Επιτελικό μπάχαλο: Τουλάχιστον 20 ώρες παγιδευμένοι οδηγοί στους δρόμους – Γενική αργία την Τρίτη (Photos – Video)

Φυσικά, κάτι τέτοιο πέρα από σαθρό επιχείρημα, διαψεύδεται και από τις προβλέψεις των μετεωρολόγων που τις προηγούμενες ημέρες έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που θα έπλητταν και την Αττική.

Ωστόσο, δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστική περίπτωση από την ανάρτηση του διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου, με ώρα 08:25 το πρωί, γράφει στο Twitter το εξής μήνυμα: «Συνεπέστατη στην ώρα της η #ελπίδα , με πυκνές χιονοπτώσεις ήδη σε #Χαλκίδα και #Θήβα. Είναι θέμα λίγων λεπτών το “τραίνο του χιονιού” να έρθει και στην Αττική , όπως έχουμε αναφέρει. Ο λόγος πλέον δίνεται στον καιρό».

Συνεπέστατη στην ώρα της λοιπόν, και θέμα λίγων λεπτών να έρθει και στην Αττική, όπως έχει ήδη αναφερθεί. Αλλά για τον Οικονόμου ήρθαν νωρίτερα…

Τι είχε ισχυριστεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Αδιανόητες διατυπώσεις επέλεξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε μία προσπάθεια να «μπαλώσει» και να καλύψει τη «γύμνια» του επιτελικού κράτους που εξελίχθηκε σε επιτελικό μπάχαλο και άφησε χιλιάδες εγκλωβισμένους οδηγούς στην Αττική Οδό. Το… ατράνταχτο επιχείρημα που επιστράτευσε ο Γιάννης Οικονόμου μετά από όσα τραγικά βίωσαν οι πολίτες στους παγωμένους δρόμους ήταν πως… τα μετεωρολογικά φαινόμενα ήρθαν νωρίτερα!

Δείτε επίσης: Επιτελικό μπάχαλο: Τουλάχιστον 20 ώρες παγιδευμένοι οδηγοί στους δρόμους – Γενική αργία την Τρίτη (Photos – Video)

Σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός της χώρας παραμένει εξαφανισμένος, ο Γιάννης Οικονόμου, επιχείρησε να πείσει ότι: «η πληροφόρηση που υπήρχε είναι πως το χιόνι θα ερχόταν αργότερα και όχι τόσο έντονο. Ήρθε με σφοδρότητα και πολύ νωρίτερα» και πρόσθεσε: «δεν υπήρχε η πρόγνωση γι’αυτή τη σφοδρότητα την ταχύτητα εισόδου του φαινομένου στην Αττική και στην Αθήνα» ενώ σε άλλο σημείο τόνισε πως: «Δεν υπήρχε πρόγνωση ότι πριν τις 3 το μεσημέρι θα είχαμε μία τέτοια ένταση του φαινομένου».

Διαβάστε τη συνέχεια: Αδιανόητη κυβερνητική κοροϊδία: Για τον Οικονόμου φταίει το χιόνι που… ήρθε νωρίτερα (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter