Ανασφάλεια και οργή από τους πολίτες κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την πρώτη κατοικία

Η απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να βάλει τέλος στην προστασία της πρώτης κατοικίας από 1η Μαΐου υποκύπτοντας στην απαίτηση των Θεσμών έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στους πολίτες, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Bridging Europe.

Συγκεκριμένα, το 43% πολιτών που ερωτήθηκαν για την απόφαση αυτή που έλαβε η κυβέρνηση για την πρώτη κατοικία νιώθουν ανασφάλεια και το 32% οργή. Επίσης, το  9% είναι απογοητευμένο από τους χειρισμούς κυβέρνησης πάνω στο ζήτημα ενώ μόλις το 4% είναι ευχαριστημένο. 

Διαβάστε επίσης: Πλειστηριασμούς αυθημερόν φέρνουν κυβέρνηση, τράπεζες και θεσμοί

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Μαΐου και μετά κανένας δανειολήπτης δεν θα μπορεί να ενταχθεί σε οποιαδήποτε ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων οφειλών του, κάτι που σημαίνει ότι χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων θα έρθουν αντιμέτωποι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας τους, χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα προστασίας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1096 ανρρώπων ηλικίας άνω των 17 ετών σε εύρος 13 περιοχών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.