Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Σήμερα η εγκύκλιος

Ανασφάλιστα ΙΧ: Από 100 έως 250 ευρώ το πρόστιμο μετά τις 14/7

Κλιμακωτό και μάλιστα σε τέσσερις κατηγορίες θα είναι τελικά το παράβολο για τα ανασφάλιστα οχήματα που θα επιβληθεί μετά τις 14 Ιουλίου, οπότε και λήγει η σχετική παράταση της προθεσμίας που έχουν οι ιδιοκτήτες για να διορθώσουν τυχόν λάθη, παραλείψεις, ή ακόμη και να ασφαλίσουν τα οχήματά τους.

Στη σχετική εγκύκλιο, η οποία έχει ήδη σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο και αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα, θα προβλέπεται επίσης η επιστροφή των παραβόλων που κατέβαλαν οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. οι οποίοι άδικα περιελήφθησαν στη λίστα των διασταυρώσεων με τα ανασφάλιστα. Υπολογίζεται ότι περίπου 6.000 ιδιοκτήτες έχουν πληρώσει τα 250 ευρώ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που έχουν ετοιμάσει οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, τα νέα παράβολα-πρόστιμα διαμορφώνονται σε τέσσερις αντί για τρεις κλίμακες ως εξής:

100 ευρώ για τα δίτροχα κάτω από 250 κυβικά εκατοστά

150 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα δίτροχα

200 ευρώ για τα Ι.Χ. κάτω από 1.000 κυβικών εκατοστών και

250 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα Ι.Χ.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.