Αναστασιάδης: Δεν θα δεχθώ τη διπλωματία κανονιοφόρων

Αναστασιάδης: Δεν θα δεχθώ τη διπλωματία κανονιοφόρων

Το μήνυμα πως δεν θα δεχθεί τη διπλωματία των κανονιοφόρων, τις τακτικές εκβιασμού και τις προσπάθειες εξαναγκασμού της ε/κ πλευράς να διαπραγματευτεί υπό πίεση έστειλε, από το βήμα της 74η Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, επανατονίζοντας ταυτόχρονα την πλήρη αφοσίωση και στήριξή του στη νέα προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, για συνέχιση της διαδικασίας από το σημείο που σταμάτησε στο Κραν Μοντάνα.

Παράλληλα ο κ. Αναστασιάδης απέρριψε τα όσα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ισχυρίστηκε σε σχέση με το Κυπριακό, μιλώντας ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης. Ο Πρόεδρος ανέφερε, ωστόσο, πως ταυτίζεται πλήρως με τα συναισθηματικά καταληκτικά σχόλια του κ. Ερντογάν, καθώς εμπερικλείουν την ουσία αυτού που προσπαθούμε να επιτύχουμε στην Κύπρο: «Ελευθερία, ειρήνη, ευημερία, δικαιοσύνη και ένα ειρηνικό και ασφαλές μέλλον για όλους».

“Αυτό είναι το όραμά μου. Αυτό είναι το όραμα του λαού της Κύπρου. Ο τερματισμός του απαράδεκτου στάτους κβο, με ένα κράτος το οποίο θα εξασφαλίσει ένα κοινό μέλλον ευημερίας για τις επόμενες γενιές Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων”, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διαβεβαιώνοντας πως δεν θα παρεκκλίνει από την επιδίωξη αυτού του οράματος.

Στην ομιλία του, την Πέμπτη, στην 74η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως “τα τελευταία 45 χρόνια αναλαμβάνουμε τις ίδιες θετικές πρωτοβουλίες με σκοπό να τερματίσουμε το απαράδεκτο στάτους κβο και να επιτύχουμε μια διαρκή ειρήνη και σταθερότητα στην πατρίδα μου.”

Πρόσθεσε πως “παρά τις ειλικρινείς προσπάθειες και την εποικοδομητική εμπλοκή και εμού και των προκατόχων μου προς την εξεύρεση μιας δίκαιης λύση, η Κύπρος παραμένει η τελευταία ευρωπαϊκή διαιρεμένη χώρα” και επεσήμανε ότι “αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο μέσο μιας νέας προσπάθειας, που δίνει μια λάμψη ελπίδας”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΥΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter