Αναστασιάδης: «Όνειρο ζωής…»

Αναστασιάδης: «Όνειρο ζωής…»

Ο Άγγελος Αναστασιάδης στην επίσημη παρουσίαση του από την ΕΠΟ ως ομοσπονδιακός προπονητής χαρακτήρισε ως όνειρο ζωής την παρουσία του στο πάγκο της Εθνικής ομάδας, ενώ έκανε έκκληση στον φίλαθλο κόσμο να στηρίξει τη νέα προσπάθεια. 

«Έχω πολύ μεγάλη χαρά, ήταν όνειρο ζωής για μένα να αναλάβω την Εθνική. Εύχομαι αυτή η πρόσκληση να είναι προς το συμφέρον όλων μας», δήλωσε ο 65χρονος προπονητής, ο οποίος πρόσθεσε: «Έχω ένα πολύ μεγάλο βάρος, καθήκον και υποχρέωση ώστε να ανοίξει ένα μονοπάτι με Έλληνες προπονητές σε αυτή τη θέση. Είναι μία πολύ μεγάλη ευθύνη και ελπίζω να τα καταφέρω».

Στην συνέχεια ο Αναστασιάδης απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

-Τι θα θέλατε να δείτε από την Εθνική ομάδα;

«Αυτό που όλοι έχετε στο μυαλό σας, να πείσουμε τα παιδιά ότι είναι δική τους ομάδα, όταν έρχονται εδώ να καταλάβουν ότι έχουν μία σοβαρή υπευθυνότητα. Να μπορέσουν να πείσουν και σας και τον κόσμο όλο ότι αξίζουν αυτοί και όχι οι ξένοι που παίζουν στα πρωταθλήματα. Αυτό πρέπει να πούμε στα παιδιά. Πιστεύω ότι θα το δούμε πολύ γρήγορα. Αυτή είναι η μεγάλη μου φιλοδοξία. Θα συζητήσω μαζί τους και πιστεύω ότι αυτό θα είναι το μεγάλο βάρος».

-Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση καριέρας για εσάς;

«Είχα μία πρόκληση με την Εθνική Κύπρου, κάναμε αρκετά, όχι αυτά που ήθελα εγώ. Ανεβάσαμε τον πήχη ψηλά αλλά δεν καταφέραμε. Είχα πει ότι αν δεν περάσουμε στα τελικά ότι θα σταματήσω. Και έτσι σταμάτησα τη συνεργασία εγώ, με δική μου πρωτοβουλία. Η Εθνική έχει ήδη τον πήχη ψηλά. Απαγορεύεται να μην έχουμε αυτές τις βλέψεις. Με το σκεπτικό αυτό ναι, είναι η ύψιστη πρόκληση…».

-Ποιο ήταν το μυστικό που έστελνε την Εθνική στα μεγάλα τουρνουά και τα τελευταία χρόνια αυτό δεν γίνεται;

«Είναι δυο οι λόγοι. Η παλιά φουρνιά ήταν παιδιά που δούλεψαν με Έλληνες προπονητές και όταν έφευγαν από τις ομάδες μου, τους έλεγα να πάνε στην Εθνική και να παίξουν με την ψυχή τους. Οι παίκτες πήγαιναν έτοιμοι πριν συναντηθούν με τον εκάστοτε ομοσπονδιακό. Οι παίκτες ήταν έτοιμοι από τους προπονητές του. Αυτό δεν υπάρχει τώρα. Υπάρχουν και προπονητές που λένε ότι την Κυριακή έχουμε ντέρμπι και μη βάλεις τα πόδια σου στη φωτιά. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι εκείνα τα παιδιά με ικανούς προπονητές πέτυχαν ό,τι πέτυχαν. Κάνω έκκληση στους προπονητές να στέλνουν τα παιδιά με αυτό το σκεπτικό στην Εθνική».

-Τι δεν θα επιτρέψετε στην Εθνική ομάδα που είναι σε κρίση;

«Το θέμα είναι όχι τι δεν θα επιτρέψω, αλλά τι θα επιτρέψω. Δε μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια, αλλά τα έργα. Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τους παίκτες μου. Κάποιοι δε με ξέρουν καλά. Ακούν διάφορα. Ότι βρίζω, φωνάζω. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα για μένα, δεν ισχύουν. Πρέπει να πάω να πω στα παιδιά ποιος είμαι εγώ. Εγώ θέλω ένα λεπτό για να πείσω τα παιδιά, δεν θέλω παραπάνω. Έχω να κάνω με έξυπνους ανθρώπους και θα καταλάβουν με ποιον έχουν να κάνουν».

-Ποιο είναι το δώρο που θέλετε να κάνετε σε όλους;

«Μακάρι όταν θα τελειώσει η συνεργασία μας, να είμαστε όλοι χαρούμενοι. Να μη λέμε τίποτα και να χαμογελάμε. Ο Θεός να με φωτίσει να κάνω λιγότερα λάθη. Για μένα ό,τι γίνεται, καλό ή κακό, το επιτρέπει εκείνος. Ένα χρόνο πριν δεν περίμενα ότι θα μου συμβεί αυτό που γίνεται τώρα με την οικογενειακή περιπέτεια που περνούσα και την ξέρετε όλοι».

-Τι ποδόσφαιρο θέλετε να παίξει η Εθνική;

«Ανέκαθεν πίστευα ότι ο Έλληνας έχει μεγάλο ταλέντο και ποιότητα. Όταν πήγα στον Παναθηναϊκό, τους είχαν βγάλει λούζερ. Εγώ τους έλεγα ότι θα πάτε και θα πάρετε το πανευρωπαϊκό. Το έλεγα και στις διοικήσεις των ομάδων, να εμπιστευτείτε τα Ελληνόπουλα. Δεν με έχουν απογοητεύσει ποτέ. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη σε μας. Δε λέμε μεγάλες κουβέντες, αλλά πρέπει να αποδείξουν οι άλλοι ότι είναι καλύτεροί μας. Εμείς πρέπει να τους χαλάσουμε τα σχέδια».

Κλείνοντας την συνέντευξη Τύπου, ο νέος προπονητής της Εθνικής, είπε: «Θέλω να καλέσω τον κόσμο να έρθει την Πέμπτη στο γήπεδο κι αν δει κάτι διαφορετικό να έρθει και την Κυριακή. Δεν τους παρακαλώ, κάνω έκκληση. Τα πιστεύω τα παιδιά, θα με βγάλουν ασπροπρόσωπο. Μπορείτε να ζητήσετε από τον κόσμο να έρθει, όχι επειδή το ζητάει ο Αναστασιάδης αλλά επειδή το ζητάνε οι παίκτες. Άλλο να παίζεις σε άδειο γήπεδο και να σε βρίζουν και άλλο να παίζεις σε γεμάτο και στο τέλος αν δεν τους ικανοποιήσεις να σε βρίζουν…». 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter