Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Αναστασιάδης: Προσπαθούν να βάλουν νέα δεδομένα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε ότι διακρίνει πως υπάρχει μια τάση να δημιουργηθούν νέα δεδομένα και να τεθούν νέες προϋποθέσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, που αφορούν δυστυχώς τρίτους και όχι τα δικαιώματα των πολιτών της Κύπρου.

Γι΄ αυτό , σημείωσε , μιλώντας στην θρησκευτική ομάδα των Μαρωνιτών, «παραμένω ιδιαίτερα συγκρατημένος». Επεσήμανε ότι "προτεραιότητα ήταν και παραμένει μία συμφωνία, η οποία θα διασφαλίζει το μέλλον όλων των κατοίκων του νησιού μας, μία συμφωνία η οποία θα κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων, θα αντιμετωπίζει τις ανησυχίες όλων και θα εφαρμόζει το κοινοτικό κεκτημένο σ' ολόκληρη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας». Από αυτή τη μορφή λύσης , διαβεβαίωσε, «δεν θα αποκλίνουμε και θέλω να το υπογραμμίσω: ένα είναι οι αποφάσεις που λαμβάνονται προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανή η ελπίδα και ο διάλογος και άλλο είναι τα θέματα αρχών, που σε κανένα δεν επιτρέπεται να αποκλίνει".

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.