Αναστάτωση στα σχολεία: «Έπεσε» η πλατφόρμα της τράπεζας θεμάτων

Αναστάτωση στα σχολεία: «Έπεσε» η πλατφόρμα της τράπεζας θεμάτων

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας καθώς «έπεσε» η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων, «μπλοκάροντας» την προγραμματισμένη διεξαγωγή των ενδοσχολικών εξετάσεων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με το alfavita.gr.

Οι διευθυντές των Σχολείων αδυνατούσαν να μπουν στην Τράπεζα Θεμάτων για να κληρώσουν, όπως ορίζει η νομοθεσία, τα θέματα των ενδοσχολικών εξετάσεων. Τα σχολεία δεν μπορούσαν να αντλήσουν τα θέματα δύο ή τρεις ώρες πριν την έναρξη των εξετάσεων, ανάλογα με το μάθημα στο οποίο διαγωνίζονται οι μαθητές.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία την ημέρα κάθε προγραμματισμένης εξέτασης ανά συγκεκριμένο μάθημα και Λύκειο, διευθυντής και διδάσκοντες, κληρώνουν άπαξ τα προς εξέταση από την Τ.Θ.Δ.Δ. θέματα (έως δύο ώρες προ της ενάρξεως της εξέτασης για όλα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα και τρεις ώρες για τα μαθήματα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας/Αρχαίων Ελληνικών, των Αγγλικών και της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας/Νέων Ελληνικών, καθώς και για τα μαθήματα Σχεδιαστικού Περιεχομένου).

«Από τη μεριά του ΙΕΠ γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αποκατασταθεί το τεχνικό πρόβλημα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΕΠ, Γιάννης Αντωνίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι έπειτα από αρκετή ώρα και σφοδρές αντιδράσεις, το πρόβλημα φαίνεται να έχει αποκατασταθεί.

Έντονες αντιδράσεις από τους καθηγητές

Για το επιτελικό «φιάσκο» εξέδωσε ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, ζητώντας την άμεση κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

«Η κυβέρνηση της «αξιολόγησης» σχολείων κι εκπαιδευτικών ξαναχτυπά. Από νωρίς το πρωί έχει πέσει η πλατφόρμα της Τράπεζας θεμάτων και σε όλα τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα τα σχολεία αδυνατούν να βγάλουν θέματα προκειμένου να ξεκινήσουν οι εξετάσεις. Εκπαιδευτικοί που έχουν πάει στα σχολεία από τις 6μισή και μαθητές περιμένουν, πότε θα ελεήσουν να φτιάξουν το σύστημα.
Είναι δε, τόση η επιμονή τους στο συγκεκριμένο μέτρο, που δε δίνουν μια απλή οδηγία, οι εξετάσεις να γίνουν με θέματα που θα βάλουν οι εκπαιδευτικοί.
Κι έτσι χιλιάδες μαθητές κι εκπαιδευτικοί περιμένουν, εντείνοντας την αγωνία τους, για το πότε θα δώσουν το μάθημα.
Η κυβέρνηση που κόπτεται για να αξιολογηθούν οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία, της ΕΒΕ και της Τράπεζας θεμάτων, του εξεταστικού μαραθωνίου στα σχολεία, δεν μπορούν εδώ και 3 ώρες να φτιάξουν ένα σύστημα, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικούς. Απαιτούμε την άμεση κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων», σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους,

Φίλης: «ΝΔ και Κεραμέως υπεύθυνοι για το επιτελικό φιάσκο»

«Για το σημερινό νέο «επιτελικό» φιάσκο του υπουργείου Παιδείας με το blackout της Τράπεζας Θεμάτων, υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά η κυρία Κεραμέως. Από το πρωί η Τράπεζα Θεμάτων έχει «πέσει» και οι διευθυντές Λυκείων και οι εκπαιδευτικοί είναι αδύνατο να αντλήσουν θέματα και να τα κληρώσεων για τη διενέργεια των εξετάσεων. Σε πανικό ο υπηρεσιακός υπουργός Παιδείας κ. Κίττας συστήνει… «υπομονή», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Παιδείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

«Άγνωστο πού είναι και τι πράττει ο εκλεκτός της τ. υπουργού Παιδείας στο ΙΕΠ και υπεύθυνος για τη λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων, κ. Αντωνίου. Κατόρθωσε επιτέλους να γυρίσει το ρολόι της εκπαίδευσης πίσω στο 2014, όπως ήταν το διακηρυγμένο όραμά του! Ας περιμένουν τώρα οι εκπαιδευτικοί μαζί με μερικές δεκάδες χιλιάδες μαθήτριες και μαθητές στις αίθουσες. Η κυρία Κεραμέως έφυγε και αντί για υπουργείο παρέδωσε στον υπηρεσιακό υπουργό τα αποτελέσματα μιας διαλυτικής και καταστροφικής για την εκπαίδευση παρουσίας», επεσήμανε ο Νίκος Φίλης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter