Αναστέλλεται η παροχή κοινωφελούς εργασίας - Σύμφωνα με το άρθρο 98 του νέου νόμου

Για το επιτελικό κράτος "παγώνει" η παροχή κοινωφελούς εργασίας είτε ως κύρια ποινή, είτε ως δυνατότητα μετατροπής τμήματος της κύριας ποινης. Σύμφωνα με την επίμαχη διάταξη, στην περίπτωση που ένα αδίκημα τιμωρείται μόνο με κοινωφελή εργασία, θα τιμωρείται πλέον με χρηματική ποινή.

Αυτό σημαίνει, ότι στην περίπτωση των πλημμελημάτων που τιμωρούνται με ποινές από 3-5 έτη, δεν υθα υπάρχει πλέον η δυνατότητα μετατροπής μέρους της ποινής σε κοινωφελή εργασία οποτε η ποινή θα πρέπει να εκτιθει.

Πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης δίκαιολογωντας την αναστολή του συγκεκριμένου ευεργετικό και για τους πολίτες αλλά και για την αποσυμφόρηση των φυλακων μέτρου, θα ισχύει έως ότου οργανωθούν κατάλληλα οι δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης για να μπορεί να λειτουργήσει σωστά η κοινωφελής εργασία.

Ήδη ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας έστειλε επιστολή στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, ζητώντας την καλή συνεργασία και την κατάλληλη οργάνωση των δομών ώστε να μπορούν να δέχονται κοινωφελή εργασία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.